AUR acuzat de furt în campania electorală. CNA și AEP au fost sesizate

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Asociaţia Pro Democraţia avertizează că mai multe clipuri realizate în cadrul unui proiect, care îi înfăţişează pe Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazu, au fost utilizate în mod neautorizat de către Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în materialele lor electorale. Asociaţia solicită intervenţia CNA, a Autorităţii Electorale Permanente şi a Ministerului Cercetării pentru a interzice difuzarea acestor clipuri.

„Asociaţia Pro Democraţia (APD) atrage atenţia că în spaţiul public sunt difuzate materiale audio-video preluate şi alterate faţă de forma originală fără acordul organizaţiei noastre. Aceste producţii aflate în proprietatea Asociaţiei şi realizate în baza unei colaborări cu compania Leo Burnett în cursul anului 2014[1], au făcut parte dintr-o campanie de conştientizare a importanţei exercitării dreptului la vot (Go-to-vote). Asociaţia noastră realizează campanii go-to-vote în fiecare an electoral. Videoclipurile la care facem referire sunt arhicunoscute în spaţiul public şi au fost premiate de industria de specialitate”, au scris reprezentanţii ONG-ului pe pagina oficială de Facebook.

Aceştia subliniază că videoclipurile realizate de APD, care includ personaje istorice precum Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul, au fost adaptate în materiale de promovare electorală de către partidul Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR), fiind utilizate fără drepturi și re-editate cu însemnele electorale ale AUR.
„Utilizarea acestor materiale reprezintă o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală ale APD şi Leo Burnett. Facem apel către acest competitor electoral să retragă deîndată materialele de promovare şi să respecte drepturile de proprietate intelectuală. Totodată, solicităm autorităţilor abilitate ale statului, precum Consiliul Naţional al Audiovizualului, Autoritatea Electorala Permanentă şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării să intervină în baza competenţelor lor pentru interzicerea difuzării acestor producţii video modificate fraudulos şi denaturate de la scopul lor”, au mai transmis oficialii organizaţiei.

Ei cer, de asemenea, organizațiilor media să se abțină de la preluarea și difuzarea acestor clipuri electorale obținute prin practici abuzive în ceea ce privește regimul special al drepturilor de proprietate intelectuală.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top