Subiect controversat la Olimpiada de Lb. Română: Scrie un DENUNȚ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Elevii care au participat la Olimpiada la Limba Română în judeţul Prahova, au avut de rezolvat un subiect în care să-şi imagineze că sunt personajul care colectează taxele de la ţăranii din romanul ”Moromeţii”, dar şi să redacteze un referat adresat conducerii de partid prin care denunţă ”calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete”.
 
”Imaginează-ţi că te numeşti Luca Străjescu şi eşti personajul care colectează cotele ţăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeţii de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunţi calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota” este unul dintre cele trei subiecte pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a din Prahova care au participat, sâmbătă, la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba Română.
 
Profesorii din Prahova au criticat acest subiect, considerând că depășește limita bunului simt, dar spune multe despre lumea în care trăim.
 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top