Percheziții în Argeș

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

La data de 09.10.2023 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

„În fapt, la data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracționale organizate  formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin  Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).
Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare inclusiv realizarea unei  livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor .
În urma cooperării judiciare  au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care au preluat  și deținut transportul supravegheat , aceștia fiind  reținuți și  ulterior arestați preventiv,
Din cercetările efectuate  a rezultat că inculpații  au fost coordonați de  un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României.
În cursul acestei zile , cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.
Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top