Poștașii ies în stradă! Protest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) organizează, luni, acţiune de protest la sediul Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării, între orele 10:00 – 12:00.
Potrivit sindicaliştilor, protestul face parte dintr-o serie de acţiuni ce vor avea loc în fiecare zi, în perioada 9 – 13 octombrie, în acelaşi interval orar.
Pe lista nemulţumirilor se află lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu a condus la situaţia inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională.
De asemenea, SLPR subliniază că există un risc uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi.

Sindicaliştii reclamă, totodată, lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a CNPR, lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management, precum şi lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top