Percheziții DIICOT-IGPR în colaborare cu FBI, în Argeș

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

14 români sunt cercetați în SUA pentru că ar fi făcut parte dintr-o rețea care asigura obținerea ilegală de ajutoare de șomaj în California. Un român de 27 de ani a fost reținut de polițiști.
Marți, polițiștii de crimă organizată și procurorii DIICOT au făcut, în baza unei comisii rogatorii internaționale transmise de către autoritățile judiciare americane, 8 percheziții domiciliare, în județele Argeș și Teleorman, la persoane cercetate pe teritoriul SUA pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor, în perioada 2020-2022.
Totodată, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești a fost condusă o persoană, care face obiectul unei cereri de arestare provizorie, în vederea extrădării, formulate de către autoritățile americane.
Autoritățile federale americane au pus sub acuzare 14 persoane de cetățenie română, bănuite de implicare în activitatea grupării infracționale cunoscută sub denumirea de „Sandu Syndicate”, al cărei lider a fost arestat în cursul lunii martie 2023, în SUA.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top