Retezat-Şeful Salvamont Argeş: Au ignorat riscul mare de avalanşă

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Într-o intervenţie telefonică la un post tv, Sănduloiu a declarat: „Alipismul nu seamănă cu fotbalul, este un sport foarte periculos. Faptul că pleci pe un strat proaspăt de zăpadă de 70 de centimetri, cu risc de avalanşă de gradul cinci… trebuie să te gândeşti la ce e mai rău. Avalanşa nu iartă pe nimeni iar experienţa trebuia să-i împiedice să plece..!”
 
Sub greutatea avalanşei şi-au găsit sfârşitul doi copii campioni ai alpinismului, Erik Gulacsi de 12 ani şi Dor Geta Popescu, 13 ani.

În 2016 Dor Geta Popescu fusese desemnată alpinista anului. La numai 13 ani intrase deja în Cartea Recordurilor. În luna mai 2016 a doborât două recorduri mondiale de vârstă într-o singură lună, după ce a atins vârful Denali din Alaska şi Pico de Orizaba din Mexic. Avea în palmares şase recorduri mondiale şi unul european.

„Sunt cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe Aconcagua, cel mai înalt vârf din afara Asiei, având 6962 de metri, şi pe Denali, considerat Gigantul Americii de Nord, cu 6190 de metri. Mă bucur de efortul de a ajunge pe vârf, pentu mine este ceva special. Vreau să termin cele doua circuite, 7 Volcanoes şi 7 Summits. Îmi doresc să fiu mereu la Altitudine!”, scria Dor Geta Popescu pe Facebook anul trecut, după ce reuşise câteva performanţe extraordinare.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top