RAR: Samsarii auto au invadat reprezentanţele instituţiei

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Într-un interviu acordat revistei Capital, directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, ne-a făcut o radiografie a înmatriculărilor pentru maşinile la mâna a doua, cumpărate din străinătate. Şeful RAR ne-a precizat că odată cu eliminarea timbrului de mediu şi a altor taxe, numărul de persoane care doresc să-şi înmatriculeze maşinile la mâna a doua, cumpărate din străinătate, a crescut considerabil. Din datele Registrului Auto Român, în prima lună a acestui an, reprezentanţele teritoriale ale RAR au eliberat cărţi de identitate pentru 37.437 vehicule importate second-hand. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, numărul este mai mare cu aproximativ 30%.

George Dincă ne-a explicat că în  ultima lună a anului trecut, numărul cărţilor de identitate eliberate pentru maşinile importate s-a ridicat la 30.129, iar în primele opt zile din luna februarie am emis cărţi de identitate pentru aproximativ 15.000 de  vehiculele importate second-hand.


„Conducerea Registrului Auto Român a luat o serie de măsuri pentru a gestiona eficient situaţia generată de creşterea numărului de clienţi care se programează în această perioadă în vederea eliberării actelor necesare înmatriculării maşinilor second-hand: eliberare CIV, ITP şi certificarea autenticităţii”, ne-a declarat directorul general al RAR. De altfel, în această perioadă, angajaţilor RAR li s-a cerut să nu plece în concedii. De asemenea, conform oficialului RAR, aproximativ 22% din autoturismele vechi importate verificate pentru eliberarea cărţii de identitate au fost respinse de inspectorii RAR. La Piteşti se înregistrează un număr record de înmatriculări, 1 000 pe zi.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top