PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 12-14 IANUARIE

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 12-14 IANUARIE 2024:

 

VINERI, 12 Ianuarie 2024
Spectacolul URMUZ
Ora 19.00 – Sala Studio Liviu Ciulei
Vârsta recomandată  +16
Autor / Valeriu BUTULESCU
Regizor artistic / Mona GAVRILAȘ
Scenografia / Miruna VARODI
Coregrafia / Florin FIEROIU

Distribuție:
Gogu Preda, Adrian Duță, Alina Diaconu, Petrișor Diamantu, Robert Tudor, Mihai Savu, Ionuț Oanță

,,Un text aparte, o comedie cu accente dramatice în care erotismul se amestecă subtil cu politicul. URMUZ  prezintă o lume bizară. Intrăm, de la bun început, în mintea lui Mitică și vedem toate angoasele, tot vidul interior, toate întrebările care nu mai au răspuns. O lume așa cum o percepe Mitică, adică fără sens. Așa că Moartea devine practic o necesitate, un drum firesc.
URMUZ (Mitică) este tot mai afectat de vidul interior, de golirea cuvintelor și a faptelor sale. Piesa ne vorbește despre singurătate, prietenie adevărată și căutarea sensului vieții….Să știm de ce trăim!” (Mona Gavrilaș, regizor artistic)
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/bilete/urmuz-3871/#/r=32537

 

DUMINICĂ 14 Ianuarie 2024
Spectacolul FĂT-FRUMOS DIN LACRIMĂ – PREMIERĂ
Ora 19.00 – Sala Mare
Dramatizare după Mihai Eminescu
Regia și ilustrația muzicală Gabriel Apostol
Scenografia Clara Dărângă
Animație Bogdan Iorga / Clara Dărângă
Vârsta acceptată + 5

Distribuția: Florin Dobre, George Slătioreanu, Mihai Savu, Marius Furtună, Ionuț Oanță, Aura Floroiu, Cristina Dumitru, Andreea Botescu-Boțîrcă, Olga Podaru, Gabriela Roșu, Cristina Muscalu

Anul teatral 2024 debutează la Teatrul „Alexandru Davila” cu premiera „Făt-Frumos din lacrimă”, dramatizare după basmul poetului național Mihai Eminescu.
Textul este recomandat de programa școlară în vigoare. Este un basm cult care are ca sursă de inspirație basmul popular românesc, o poveste care ne-a încântat copilăria, provocându-ne imaginația și dorința de a citi.
„Făt-Frumos din lacrimă” a fost publicat pentru prima oară la 15 noiembrie 1870, în revista „Convorbiri literare” (Iași), apoi în volumul postum „Proză și Versuri” (Editor V.G. Morțun, Iași, 1890).
Gabriel Apostol, regizor și actor cu o îndelungată experiență în lumea teatrului de animație, și Clara Dărângă, scenografa spectacolului, aduc pe scenă păpuși mici sau supradimensionate, în mânuire directă, combinate cu proiecții video, creând astfel o lume dinamică, vie, captivantă, unde Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, Muma Pădurii, calul năzdrăvan, împărați și împărătese duc clasica luptă dintre bine și rău. Iar actorii- mânuitori reușesc să creeze imagini inspirate, modificând cu măiestrie semnificația inițială a obiectului (păpușa), generând metafore scenice cu un puternic impact emoțional.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/spectacole/fat-frumos-din-lacrima-4260?af=57

 

 

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top