Primarul Cornel Ionică – replică privind transportul metropolitan

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
” Există interese, după afirmaţiile netemeinice ale domnului Narcis Sofianu, între P.S.D. Piteşti şi P.S.D. Argeş – dezinformat şi dezinformează ca întotdeauna, cu privire la o temă sau alta. De data aceasta, este vorba de transportul local de călători Piteşti, care este reglementat foarte clar din punct de vedere legal şi care funcţionează ca atare.
 
         În ceea ce priveşte transportul judeţean, Primăria Piteşti nu are competenţe. Localităţile, oricare ar fi ele stabilesc traseele, altele decât cele ale societăţilor de transport, conform legislaţiei în vigoare, numai în şi din autogări autorizate.
 
         Reglementări legale privind transportul în zona metropolitană nu există. Piteştiul este o localitate ca oricare alta şi nu reprezintă zonă metropolitană, ci numai face parte din zona metropolitană cu aceleaşi drepturi şi obligaţii pe care le are orice localitate componentă.
 
         Transportul la Cluj funcţionează ca o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară. Dacă celelalte localităţi interesate şi Consiliul Judeţean doresc, putem începe constituirea acestei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară, la care şi noi dorim să fim parte.
 
         Pe de altă parte nu putem admite haosul în transportul de persoane pe raza municipiului Piteşti, cu tot felul de mijloace autorizate şi neautorizate. Având în vedere eforturile depuse privind funcţionarea societaţii de transport a Consiliului Local Piteşti, prin achiziţia de mijloace transport noi, cât si proceduri pentru achiziţia altor autobuze şi amenajarea a 100 de staţii de transport călători pe fonduri europene,  moderne şi unitare, şi nu în ultimul rând subvenţia acordată cca 240 miliarde, asigurăm piteştenii şi pe oricine apelează la societatea noastră de transport de servicii de calitate.”
 
 
 
 
 
 

                                               Primar,
 
                        Constantin Cornel Ionică


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top