Primarie – Vești pentru Colegiul ODOBESCU, comasarea rămâne să…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 Cel care a deschis subiectul a fost primarul Cornel Ionică. După ce a subliniat că situația a fost inflamată artificial, că Al.Odobescu consumă foarte mult în comparație cu numărul de elevi, primarul i-a invitat pe toți să-si spună părerea.

Profesor Florin Gardin: „Dacă în urmă cu ceva ani am fost de acord cu aceste comasari, timpul a arătat că realizările nu au fost performante. Toate cadrele didactice știu că cea mai bună perioadă de studiu e dimineața. Apoi, să ne amintim de mutarea Liceului Sportiv la liceul Mihai Viteazul… explicați-mi și mie de ce aici s-au făcut laboratoare de chimie? Deci, pe termen lung nu a crescut actul educativ.”

Citeste si: D.Tudosoiu:Elevii de gimnaziu nu trebuie să înveţe cu cei de liceu

Viceprimar Sorin Apostolniceanu: „Eu am învățat la Zinca Golescu, după-amiza și…” (se vede, s-au auzit voci din sală). După care, vicele revine și dă vină pe părinți: „Cei mai mulți sunt părinți nemulțumiți care n-au nicio treabă cu Pitestiul, sunt din alte localități, nu plătesc taxe aici…”

Domnul viceprimar uită că dreptul la educație al copiilor nu ar trebui îngrădit de reședința de domiciliu, plus că, faptul că liceele din Pitești atrag elevi din alte orașe, este un câștig, mai ales în ecutia scăderii numărului de liceeni.

Citeşte si: Primărie: Directoarea de la Odobescu să plece dacă…

Dar cel mai virulent a fost însuși inspectorul general ISJ, Dumitru Tudosoiu. Fost elev și profesor al Colegiului Odobescu a susținut cauza comasării cu argumente de genul: „Ne jignesc pe Facebook (și a citit un comentariu postat de cineva în spațiul virtual). Nu se poate așa ceva, nu se poate!!!” După care a continuat dureros :”Când a fost vorba comasării Liceului Sportiv, m-am opus, pentru rezultatele pe care le aduc acești copii! ” Probabil Colegiul Al.Odobescu nu a participat în istoria sa la olimpiade, elevii de aici nu au făcut niciodată cinste orașului, județului și chiar țării. Realiatatea, însă, nu poate fi ștearsă!

Citeste si: Cazul AL. Odobescu – Poziţia conducerii, declaraţii elevi

 

După minute bune de dezbatere, primarul Cornel Ionică a luat cea mai înțeleaptă decizie, la viitoarea ședință se va face o discuție mai aplicată, hotărârea dată săptămână trecută neintrand în vigoare. Deocamdată cele două unități școlare raman de sine stătătoare.

Citest si: Pitești – Liceu celebru riscă să fie comasat cu o școală generală

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top