Primărie: Directoarea de la Odobescu să plece dacă…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Profesorii Generalei 17 vor deveni, automat, titulari ca profesori de Odobescu

Deşi se vorbeşte despre calitate şi competivititate în educaţie, la Piteşti se doreşte mai mult uniformizare. Între cadrele didactice să nu mai existe diferenţe bazate pe rezultate, pe metodele didactice aplicate, pe performanţe până la urmă; iar între elevi, nici atât. Practic „învaţă ca să faci ceva în viaţă”, se anuleză chiar din…şcoală. Astfel că, un profesor al unei şcoli generale poate deveni automat titular al unui colegiu, numai prin simpla mutare a claselor în incinta instituţiei superioare.

Laurenţiu Zidaru, viceprimar: „Din punct de vedere al calităţii învăţământului, întotdeauna unităţile şcolare cu un număr mare de copii au avut rezultate mai bune. În pus este un câştig pentru profesorii Şcolii Tudor Muşatescu că vor deveni profesori de Odobescu. Nu o să le mai scrie pe decizia de profesor titular Şcoala Muşatescu, ci Colegiul Naţional Alexandru Odobescu. Pe ceilalţi nu are de ce să-i deranjeze.”

„Directoarea să plece dacă nu-şi asumă nimic”

În materialul  Cazul AL. Odobescu – Poziţia conducerii, declaraţii elevi publicam aşa zisa poziţie a directorului Colegiului Al. Odobescu, Bran Daniela Carmen care s-a rezumat la „nu comentez”. Într-un moment decisiv pentru instutuţia pe care o conduce, directorul se mulţumeşte să baleteze între profesorii şi elevii săi, nemulţumiţi de această decizie şi superiori: Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria Piteşti. Însă, aflăm acum că Bran Daniela Carmen a făcut mai multe sesizări către Consiliul Local pentru comasarea cu vecinii de peste gard, Şcoala Nr.17.

Viceprimarul Laurenţiu Zidaru: „Iniţiativa a pornit din partea conducerii Colegiului Al. Odobescu. Să spună, că este o persoană matură…ea vrea să fie director doar în cartea de muncă?! Dacă nu poate să fie director, să se ducă să spună:  <>

La finalul declaraţiei, viceprimarul Laurenţiu Zidaru, de profesie cadru didactic a promis că se va organiza o dezbatere publică pe această temă. Dar ce dezbatere, pentru că după spusele şefului ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu comasarea a fost deja aprobată în ultima şedinţă a CL, din data de 16.02.2017. Dar despre acest subiect şi despre poziţia inspectorului general, într-un material viitor.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top