Preşedintele CJ Argeş cere strămutarea unui DOSAR din cauza PRESEI

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Scandalul majorării salariale din instituţiile judeţului Argeş, având cap de listă Consiliul Judeţean Argeş capătă proporţii uluitoare, prin prisma răfuielilor care au ajuns să fie purtate în instanţele argeşene. Direcţia de Evidenţă a Populaţiei a aplicat, în baza aceloraşi documente şi avize de care a dispus şi CJ Argeş, majorarea de salarii stipulată de CCR. Beneficiind ulterior şi Ordonanţa nr 2 cu majorări de 20%, salariaţii directorului Viorel Badea se puteau declara nişte funcţionari fericiţi. Problemele au început însă să apară în momentul în care Consiliul Judeţean Argeş nu a mai oferit buget suficient pentru asigurarea noilor salarii majorate de la DGEP Argeş. Potrivit declaraţiilor lui Viorel Badea, deşi avea cunoştinţă că şi acest serviciu a aplicat legile referitoare la veniturile dublate, conducerea Consiliului Judeţean ar fi virat în contul Cheltuielilor de Personal al Evidenţei sume mai mici decât cele alocate.

În schimb, Dan Manu a aplicat o cererea de strămutare a dosarului cu directorul suspendat de la Evidenţa Populaţiei. Preşedintele Consiliului Judeţean Dan Manu bănuieşte că din cauza… conflictului cu Badea, unul mediatizat, judecătorii argeşeni nu vor putea fi imparţiali. Dan Manu acuză că apariţia lui Badea în mass-media i-ar putea dezechilibra pe judecători în decizii şi astfel Consiliul Judeţean Argeş nu va beneficia de o judecată corectă şi imparţială. Ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Dan Manu invocă în acest conflict pur instituţional, drepturi fundamentale ale drepturilor şi libertăţilor din Convenţia Europeană, dar şi toate drepturile constituţionale.

 

  Iată cererea:

 

DAN MANU, preşedinte CJ:

„MESAJELE ŢINEAU CAM ÎN ACEEAŞI ZONĂ, a presupusei lipse de transparenţă a bugetului, ASEMENEA COMENTARII AU PRODUS O DETERIORARE A PRESTIGIULUI/IMAGINII şi creează o PRESIUNE PSIHICĂ în aceeaşi măsură, ca şi TEXTUL INTERVIURILOR acordate de acesta.

Având în vedere că domnul Badea Viorel Marian este directorul executiv al DGEP Argeş, calitate precizată şi în cererea de chemare în judecată sosită de la Tribunalul Argeş, FAPT CE AR PUTEA INFLUENŢA HOTĂRÂREA INSTANŢEI, VĂ ROG SĂ DISPUNEŢI STRĂMUTAREA JUDECĂŢII la o altă instanţă egală în grad.

Mai mult decât atât, divergenţele dintre instituţia noastră şi DGEP sunt de notorietate, constituind de multe ori subiect de presă scrisă.

Pe lângă aspectele prezentate anterior, AVEM CONVINGEREA CĂ NEPĂRTINIREA JUDECĂTORILOR AR PUTEA FI ŞTIRBITĂ DATORITĂ ACESTEI SITUAŢII DE FAPT, DETERMINÂND ASTFEL CONSECINŢE NEFASTE, ÎMPIEDICÂND PRACTIC REALIZAREA ACTULUI DE JUSTIŢIE PE CRITERII OBIECTIVE ŞI ECHITABILE, ÎN DETRIMENTUL INTERESULUI PUBLIC JUDEŢEAN ŞI A PRINCIPIILOR CONSTITUŢIONALE.

Vă rugăm să aveţi în vedere şi faptul că prin ADMITEREA cererii noastre de strămutare, AVEŢI POSIBILITATEA DE A DA EFICIENŢĂ dispoziţiilor art 6, alin 1, din CONVENŢIA EUROPEANĂ PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR ŞI LIBERTĂRŢILOR FUNDAMENTALE, precum şi art 21 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, revizuită, potrivit cărora AVEM DREPTUL LA UN PROCES ECHITABIL, prin judecarea acestuia de către INSTANŢE INDEPENDENTE ŞI IMPARŢIALE.

Or, dată fiind importanţa deosebită a obiectului, precum şi a părţilor din litigiu, CONSIDERĂM CĂ INSTANŢELE DE JUDECATĂ DIN JUDEŢUL ARGEŞ NU POT FI INDEPENDENTE ŞI IMPARŢIALE.

Pe de altă parte, vă SOLICITĂM ADMITEREA CERERERII DE STRĂMUTARE la acest moment, cu toate că potrivit codului de procedură civilă, strămutarea poate fi cerută în orice fază procesuală, CU SPERANŢA CĂ, ADMIŢÂND CEREREA DE STRĂMUTARE, VOM AVEA GARANŢIA DREPTURILOR CONSTITUŢIONALE LA UN PROCES ECHITABIL ŞI LA APĂRARE (…)”

 

(cerere de strămutare a dosarului cu nr 3521/109/2017 al Tribunalului Argeş  în care părţile sunt: reclamant Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor Argeş, prin Badea Viorel Marian, pârât Consiliului Judeţean Argeş, obiect: Ordonanţă preşedinţială de Anulare a hotărârii CJ Argeş cu nr. 63 din data de 30.03.2017 şi obligaţia de A FACE. Primul termen de judecată: 6.10.2017. Cererea de strămutare a acestui dosar a fost înregistrată cu nr. 7743 din 09.06.2017, fiind depusă la Curtea de Apel Piteşti, care a respins-o).

 

Tribunalul a emis săptămâna trecută sentinţa: “Admite, în parte, acţiunea. Dispune suspendarea executării art. 1 din Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr.63/2017 numai în ceea ce priveşte bugetul de venituri şi cheltuieli alocat reclamantei. (n.r. bugetul Evidenţei Populaţiei Argeş.) Cu recurs în termen de 5 zile.”, mai informează ziariştii de la săptămânalul Gherila.

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top