47 de ani de la ieşirea pe poarta Uzinei Mioveni a PRIMEI DACIA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 Primul model produs la Mioveni, o berlină cu tractiune şi motor pe spate, a fost, de fapt, un Renault 8 pentru care francezii furnizau, în baza contractului de licenţă, părţile componente ale modelului, iar românii le asamblau. 

Pentru momentul scoterii pe poartă a acestui automobil autohton, cei de la Mioveni s-au pregătit temeinic, deoarece vehiculul îi era destinat lui Nicolae Ceauşescu. Vehicululul ales să-i fie înmânat tovarăşului Nicolae Ceauşescu a fost, de fapt, varianta upgradată a uneia dintre maşinile produse în prima jumătate a lunii august 1968.
Anul acesta, Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat că în primele şase luni ale lui 2017 vânzările sale au urcat cu 10,4% în ritm anual, până la un nivel record de 1,88 milioane de vehicule, graţie unei creşteri puternice în regiunile Africa-Orientul Mijlociu şi Asia-Pacific.Toate mărcile grupului (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors şi Lada) au înregistrat creşteri ale volumelor de vânzări şi ale cotelor de piaţă. Mărcile Renault şi Dacia au stabilit noi recorduri de vânzări semestriale, de 1,342 milioane vehicule pentru marca Renault şi 332.845 vehicule pentru Dacia.

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top