Modificări la Legea Educației. Mese gratuite pentru elevi și…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Senatorii trebuie să dezbată și să voteze luni și modificările privind modalitatea de finanțare a școlilor. Astfe, potrivit propunerii inițiale tot de Liviu Pop, unitățile de învățământ ar trebui să primească finanțare exclusiv de la bugetul de stat, nu și de la primării, cum s-a întâmplat în ultimii 16 ani. Potrivit expunerii de motive, se urmărește evitarea situațiilor în care școlile nu au primit finanțare, deoarece primăriile nu au adoptat bugetul.

 

 Alte două inițiative legislative se află pe masa Comisiei de învățământ a Senatului. Două dintre ele se referă la modalitatea de pensionare a profesorilor. Potrivit uneia dintre inițiative, profesorii se pot pensiona la 70 de ani, în loc de 65 de ani. O altă inițiativă permite pensionarea anticipată a cadrelor didactice cu trei ani înaintea împlinirii vârstei legale.

 A treia inițiativă care se află pe masa Comisiei de învățământ se referă la modalitatea de alegere a directorilor de școli. Concret, propunerea prevede ca directorii să fie aleşi din rândul profesorilor care predau la respectiva şcoală

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top