Dilemele Ministrului Agriculturii – câte PICIOARE are PORCUL

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Ministrul Agriculturii devine pe zi ce trece deliciul presei. După multe declaraţii nefericite, ministrul a comis-o din nou, de data aceasta subiectul fiind programul „Carne de porc din fermele româneşti”. Daea a declarat că nu-l interesează câte picioare are porcul.
 
„Programul -Carne de porc- l-am făcut împreună cu crescătorii pentru a realiza două lucruri: a spori efectivele de animale şi a avea în ţară consumatorul pentru cultura de porumb. ”Păi, este posibil ca astăzi în România să ai doi porci la hectarul de porumb?!”. Și atunci nu mai pleacă porumbul în exterior, rămâne aici, a mai spus ministrul Agriculturii.”, a declarat Daea.

„Pe mine nu mă interesează câte picioare are porcul, nu mă interesează guițatul porcului. Pe mine mă interesează porcul la 110 kilograme, așa cum spune legea, tăiat, adus, carcase clasificate, dat în consum și știu pentru ce îi dau banii. Iar crescătorii de porci abia așteaptă acest program și el se află în Parlamentul României”, a mai spus ministrul.

Programul, care urmează să fie implementat în perioada 2017 – 2020, are alocată suma de 446 de milioane de euro.

În 2017 vor fi alocate 86 de milioane de euro de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top