Coreea de Nord amenință SUA – E pregătită să reacționeze

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Grupul naval al portavionului USS Cal Vinson a fost trimis de Washington în regiune pentru a semnala hotărârea Statelor Unite în chestiunea arsenalului nuclear nord-coreean.
 
„Acest lucru demonstrează că planurile nesăbuite ale SUA de a invada DPRK (Coreea de Nord) au ajuns la o fază serioasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenţia publică de ştiri KCNA.
 
„DPRK este pregătită să reacţioneze la orice tip de război dorit de Statele Unite”, a adăugat oficialul nord-coreean.
 
Acesta a mai anunţat că regimul de la Phenian”va lua cele mai dure măsuri de contracarare a provocatorilor pentru a ne apăra prin forţa armelor”.
 
Regimul de la Phenian a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear cu ocazia aniversării a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul statului nord-coreean.
 
Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este „o opţiune” luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar., scrie Mediafax.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top