Copiii de clasa a II-a susțin Evaluarea Națională – Limba Română

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Elevii vor începe testul la ora 9.00, în sălile de clasă în care aceştia învaţă de regulă, însă din acestea  vor fi eliminate materialele didactice care i-ar putea influenţa pe elevi în timpul administrării evaluării. 
 
Durata alocată rezolvării fiecărui test este de 30 de minute.
 
Potrivit metodologiei, la proba de scriere, elevilor li se evaluează competenţele de producere a mesajelor scrise, iar la proba de Citit capacitatea de a recepta mesajele citite.
 
Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste vor fi utilizate  la nivelul unităţii pentru elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.
 
În funcţie de rezultatele elevilor, pe baza  planului individualizat de învăţare al elevului, şcoala va trasa o serie de măsuri de remediere/dezvoltare/orientare, pentru optimizarea învăţării. Decizia privind elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului se ia coroborând rezultatele la EN cu datele şi observaţiile înregistrate de-a lungul parcursului educaţional al elevului. 
 
Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a:
 
10 aprilie 2017 – Scris – Limba română 
 
10 aprilie 2017 – Scris — Limba maternă
 
11 aprilie 2017 – Citit — Limba română 
 
11 aprilie 2017 – Citit — Limba maternă 
 
12 aprilie 2017 – Matematică
 
13 aprilie 2017 – Scris-Citit — Limba română pentru minorităţile naţionale 
 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top