Cinci medici turci au vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Pitești

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Astăzi, cinci medici din Ankara au vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Pitești. Delegaţia turcă, de la Spitalul Universitar Gazi, a fost formată din 4 neurochirurgi și un medic ortoped.

„La Pitești, cei cinci specialiști au fost întâmpinați de cei doi oameni care se află încă din 2005 la cârma Secției de Neurochirurgie a SJUP: prof. univ. dr. Mihai Popescu, secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu, dar și de medicii care completează echipa medicală, precum și de directorul medical al instituției, dr. Costin Ștefan.

Din delegația din Turcia au făcut parte prof. dr. Duran Berker Cemil, prof. dr Ayhan Tekiner, prof. dr. Ahmet Memduh Kaymaz, prof. dr. Emrah Celtikci, țoți din Departamentul de Neurochirurgie, precum și prof. dr. Halil Gokhan Demirkiran, Departamentul de Ortopedie și Traumatologie.

Deplasarea medicilor turci în Argeș vine ca urmare a vizitei efectuate de părintele neurochirurgiei argeșene, prof. dr. Mihai Popescu, în Ankara, în luna februarie a acestui an. Schimbul de experiență a fost benefic ambelor părți, cu toții declarându-se încântați de acest proiect care stă la baza unei fructuoase colaborări.

După ce au vizitat Secția de Neurochirurgie, cei cinci medici străini, însoțiți de Ștefan Giurcă, președintele Asociației Române din Țara Galilor, au fost conduși în Blocul Operator și ATI, unde li s-au prezentat realizările ultimilor ani, dotările cu aparatură medicală performantă.”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJUP.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top