Cătălin Cherecheș nu poate justifica peste 2,5 milioane de lei, susține ANI

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fugarul Cătălin Cherecheș, aflat în custodie într-o închisoarea din Germania, primește o nouă veste proastă. Procesul său cu Agenția Națională de Integritate a fost redeschis, iar experții susțin că fostul edil din Baia Mare nu poate justifica 2,7 milioane de lei din avere.
Averea fugarului Cătălin Cherecheș este analizată la sânge în instanță, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis dosarul cu sumele pe care nu le poate justifica la Agenția Națională de Integritate. Inspectorii ANI susțin că edilul șpăgar nu putea să facă rost de 2.68 de milioane de lei din veniturile sale de la Primărie.

Anchetarea averii lui Cătălin Cherecheș a început în 2020, iar inspectorii de integritate au cerut ca suma uriașă să fie recuperată. Procesul a avut parte de multe amânări, iar în anul 2021, de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost retrimis dosarul către Curtea de Apel Cluj pentru rejudecarea din cauza unor probleme de procedură. Primul termen în proces a avut loc săptămâna acesta, unde judecătorii au amânat cauza pentru 29 februarie pentru a fi administrate probele. Atunci riscă și Cherecheș să rămână fără avere, anunță Realitatea.net.

În momentul deschiderii anchetei, fostul edil deținea două terenuri intravilane, două case de peste 250 de metri pătrați, o mașină de lux și trei ceasuri care valorează aproximativ 30 de mii de euro. Toate bunurile au fost cumpărate din salariul de primar.

Pe de altă parte, Cherecheș cere să fie rejudecat dosarul în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Fostul primar a declarat din închisoarea din Germania că vrea să fie audiat în dosarul de la Curtea de Apel Cluj, unde cere anularea sentinței.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top