Gazoduct. Şeful OMV: SUA nu ar trebui să-şi ameninţe prietenii

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 ‘Acest proiect este de mare importanţă pentru securitatea aprovizionării pieţei europene de gaze, prin urmare este responsabilitatea Europei să decidă. Avem o prietenie transatlantică profundă cu SUA, de decenii. Şi prietenii nu ar trebui să se ameninţe unii pe alţii’, a declarat şeful OMV, potrivit DCNEWS.ro.


Secretarul american de stat Antony Blinken a făcut apel la ‘toate entităţile implicate’ în proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2 să se retragă ‘imediat’, pentru că în caz contrar riscă sancţiuni din partea SUA.

Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări într-un comunicat că administraţia lui Joe Biden este ‘hotărâtă să respecte’ legea adoptată în 2019 şi prelungită în 2020 de Congresul american şi care prevede sancţiuni.

‘Nord Stream 2 este un proiect nepotrivit – pentru Germania, pentru Ucraina şi pentru aliaţii şi partenerii noştri din Europa Centrală şi de Est’, a declarat Blinken, reiterând opoziţia veche a Washingtonului faţă de acest gazoduct de 1.200 de kilometri de conducte submarine.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top