BNR lansează moneda de 100 de lei. Pe revers, Statuia Libertăţii

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Valoare nominală: 100 lei
Metal: aur
Titlu: 900‰
Formă: rotundă
Diametru: 21 mm
Greutate: 6,452 g
Calitate: proof
Cant: zimțat

BNR mai precizează că aversul monedei prezintă imaginea Podului de la Cernavodă, reprezentare simbolică a comunicării şi a parteneriatului, inscripţia ”ROMANIA”, stema României, valoarea nominală ”100 LEI” și anul de emisiune ”2017”.

Reversul monedei redă o reprezentare parţială a Statuii Libertăţii de la New York şi inscripția ”PARTENERIATUL STRATEGIC ROMANIA-STATELE UNITE ALE AMERICII-1997”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate a emisiunii redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv certificatul de autenticitate este de 1.685,00 lei.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii au putere circulatorie pe teritoriul României., scrie Capital.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top