Atenţie: Agenții de turism rămase fără licenţă au reapărut online

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

„Avem o problemă, garantarea de servicii turistice. Suntem în acest moment în pre-infringement. (…) Trebuie să găsim niște soluții de viitor, în așa fel încât fiecare cetățean din România să fie protejat în momentul în care își va achiziționa un pachet de servicii turistice. (…) Suntem obligați ca până la finalul lui 2017 să rezolvăm această problemă. (…) Eu vreau ca cel târziu la 1 septembrie garantarea de servicii turistice să fie un subiect închis”, a spus ministrul Turismului într-o conferință de presă.

Ministerul Turismului a depistat o parte din agențiile de turism, care funcționează ilegal, cu ajutorul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

„Dacă vă uitați în ultimii câțiva ani și chiar în ultimul an, au fost ridicate peste 1.200 de licențe de turism pentru agențiile din țară și nu cred că este un lucru normal, înseamnă că sunt niște probleme în piață. Trebuie venit cu noi acte normative (…) pentru că în continuare sunt așa-zise agenții care vând în on-line, dar ele nu sunt licențiate și nici nu ne convine să facem un fel de Poliție să căutăm sau să găsim pe cineva anume. Nu avem o situație reală în acest moment. Le descoperim pe parcurs. Și vă spun sincer că le-am descoperit chiar cu ajutorul celor din ANAT și nu numai”, a adăugat Mircea Titus Dobre.

Ministrul vrea ca viitoarea lege să interzică unei persoane să mai dețină o agenție de turism, dacă a încălcat legea în acest domeniu.

„Problema este că, chiar dacă au fost închise, au reapărut și s-au înscris și-au făcut alte agenții sau au devenit acționari și nu au fost administratori. (…) Dacă, de exemplu, nu a respectat legea, eu cred că ar trebui să ne punem un semn de întrebare, că un om care nu respectă legea dacă este corect să mai fie în piață în acest domeniu de activitate”, a menționat ministrul Turismului.

Sursa Argerpres

 

 

 

 

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top