Conform legii este interzisă deţinerea de arme de tip militar. Faptul că a încalcăt legea, l-a lăsat rece pe Rădulescu care a afirmat că a păstrat arma de la Revoluţia din 1989, unde se laudă că a participat. Surse din poliţie au declarat pentru Momentulzilei.ro că „Poţi deţine un AKM, dar doar pentru colecţie. Trebuie să-i scoţi percutorul, să nu poţi baga glonţ pe ţeavă, dacă însă este funcţională, este infracţiune!”
De altfel, la articolul 14 se specifică: Autorizarea prevazuta la art. 11 se acorda pentru:
a) arma militara, pistol sau revolver, persoanelor care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, daca pentru paza sau autoaparare este necesar sa detina si sa poarte o asemenea arma;
Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor
Art. 9: Regimul juridic al armelor deţinute ilegal sau al căror deţinător nu este cunoscut ori decedat
(1)Persoana care ia cunoştinţă despre existenţa unei arme militare, a unei arme letale, a unei arme neletale ori a muniţiilor deţinute ilegal, pierdute sau abandonate, este obligată să anunţe de îndată cel mai apropiat organ de poliţie.
(la data 17-Mar-2008 Art. 9, alin. (1) din capitolul I modificat de Art. I, punctul 5. din Ordonanta urgenta 26/2008 )
(2)Persoana care găseşte o armă militară, o armă letală, o armă neletală ori muniţii este obligată să le predea sau să anunţe la cel mai apropiat organ de poliţie, de îndată ce este posibil, dar nu mai târziu de 24 de ore.
(la data 17-Mar-2008 Art. 9, alin. (2) din capitolul I modificat de Art. I, punctul 5. din Ordonanta urgenta 26/2008 )
(3)Rudele sau persoanele care locuiesc împreună cu o persoană ce deţine în mod legal arme sau muniţii au obligaţia ca, în cazul în care deţinătorul decedează sau este declarat dispărut, să depună armele şi muniţiile respective la cel mai apropiat armurier, în termen de 15 zile de la data decesului sau, după caz, a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de declarare a dispariţiei.
Vom reveni cu detalii.