Activitățile cultural – artistice organizate în perioada 16 – 22 noiembrie 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural – artistice organizate de către instituțiile subordonate, în perioada 16 – 22 noiembrie 2024.
⛰️În perioada 21 – 24 noiembrie, la ROMEXPO – București, în Pavilionul B2, se desfășoară ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, eveniment unde Consiliul Județean Argeș va fi prezent cu un stand de prezentare și promovare a obiectivelor turistice. Pe parcursul celor patru zile de târg, vizitatorii vor avea posibilitatea de a descoperi obiceiurile și meșteșugurile argeșene, peisajele pitorești ale județului, resursele naturale, mănăstiri, cetăți și muzee, dar și portofoliul generos al instituțiilor de cultură din județul Argeș.
🔴SÂMBĂTĂ – 16 NOIEMBRIE
✔️Ora: 10.00 – Expoziția interactivă – Jucării care spun povești. Tezaurele Umane Vii ale Argeșului, Marilena Iosifaru, Viorica Olivotto, Tică Vasile și alți meșteri populari vor susține ateliere de confecționat jucării. Eveniment organizat sub patronajul UNESCO. (Casa de creație „General medic, prof.univ.dr. Dumitru Constantin DULCAN”din Mârghia).
🎭Ora: 11.30 – ISPRĂVILE LUI PĂCALĂ – Spectacolul “Isprăvile lui Păcală” este o poveste populară românească axată pe înțelepciunea personajului care sancționează anumite vicii omenești. Vestitul Păcală pornește în lumea largă ca un exponent al dreptății și întâmpină în drumul său o multitudine de peripeții care fac deliciul micilor, dar și marilor spectatori. Popasul său la Popa Clăbuc, preot hapsân și fără scrupule, este de bun augur. Prin istețimea sa și jocul de cuvinte, nu doar că îi dejoacă acestuia planurile mârșave, dar în final îl și pedepsește. Este un spectacol care atrage micii spectatori nu numai prin ritmul alert, ci și prin lumină, muzică și culoare. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio „Liviu Ciulei”).
🎭Ora: 19.00 – TEATRUL MUNICIPAL “BACOVIA”, BACĂU – O POVESTE SUPER FERICITĂ (DESPRE CUM E SĂ FII SUPER TRIST) – Spectacol nerecomandat persoanelor cu sensibilitate la imagini stroboscopice! „Într-o societate în care fericirea pare a fi obiectivul suprem, povestea noastră explorează curajos și sincer aspecte mai puțin evidente ale existenței noastre – complexitatea tristeții, dar și celebrarea rezilienței și a puterii umane de a face față dificultăților.” – Horia Suru, regizor. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).
🔴DUMINICĂ – 17 NOIEMBRIE
🎭Ora: 11.30 – URSUL PĂCĂLIT DE VULPE – Hazul și necazul își dau întâlnire în savuroasa poveste ce face parte din universul creat de Ion Creangă. Cei mici au ocazia să vadă ,,în carne și oase” personajele care au făcut deliciul copilăriei de-a lungul multor generații. URSUL PĂCĂLIT DE VULPE este o lecție de istețime predată celor mici, în cel mai captivant mod, de către actorii de la AȘCHIUȚĂ. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio „Liviu Ciulei”)
🎭Ora: 19.00 – AMINTIRI DIN COPILĂRIE – TEATRUL “ION CREANGĂ”, BUCUREȘTI – Numele Ion Creangă este un sinonim al copilăriei. Este primul autor român care a surprins ideile universale ale copilăriei, dorința de explorare și de cunoaștere, importanța prieteniei, puterea imaginației, îndârjirea, dar și fragilitatea, emoții puternice sau trăiri foarte intense. Teatrul nostru se identifică cu toate aceste valori, de aceea purtăm numele autorului. Activitatea noastră gravitează în jurul idealului copilăriei, prin tot ceea ce facem, ne dorim să ajutăm copiii în a descoperi lumea din jurul lor, dar și lumea care se află dincolo de porțile imaginației. Spectacolul Amintiri din copilărie îi invită pe cei mici să cunoască o altfel de copilărie. Nică ne va lua cu el în toate peripețiile sale. Încă de la început, vom fi martori ai năstrușniciei protagonistului, avem de a face cu un elev eminent care își concentrează atenția în mod egal asupra îndatoririlor școlare cât și asupra micilor sale escapade. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).
🔴LUNI – 18 NOIEMBRIE
✔️Ora: 10.00 – ȘCOALA ALTFEL: ZÂNE ȘI VRĂJITOARE DIN POVEȘTI – Activitate educativă, la care participă GPP. ”Luminișul Pădurii” – grupa fluturași. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).
🔴MARȚI – 19 NOIEMBRIE
✔️Orele: 09.30 – 11.30 – ȘCOALA ALTFEL: PERSONAJE DIN POVEȘTI; POVESTEA ANOTIMPURILOR – Activitate educativă, la care participă GPP. ”Luminișul Pădurii” – grupa florilor și grupa steluțelor. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).
✔️Ora: 16.30 – BIBLIOCLUBUL CURIOȘILOR: FAMILY TIME; DE SĂRBĂTORI: GAZDĂ SAU MUSAFIR – Activitate educativă, la care participă copii cu vârstele cuprinse între 7 – 9 ani, respectiv 8 – 11 ani. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).
✔️Ora: 16.30 – ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI
ROBOTICĂ – Activități practice, desfășurate cu piese tip Lego, senzori sau motorașe, care au ca scop dezvoltarea gândirii logice, a creativității, a abilităților tehnice și a lucrului în echipă; publicul-țintă este reprezentat de copii cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, care învață să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor și echipamentelor din jurul lor. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Multimedia).
🔴MIERCURI – 20 NOIEMBRIE
✔️Ora: 09.00 – BIBLIO-CONECT – Întâlnire cu bibliotecarii din bibliotecile publice argeșene; invitată specială: Gabriela Solomon – manager de program ”Fondul Științescu” la Fundația Comunitară Vâlcea. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala de Conferințe).
✔️Ora: 16.30 – ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ – Activități practice, desfășurate cu piese tip Lego, senzori sau motorașe, care au ca scop dezvoltarea gândirii logice, a creativității, a abilităților tehnice și a lucrului în echipă; publicul-țintă este reprezentat de copii cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, care învață să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor și echipamentelor din jurul lor. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Multimedia).
🔴JOI – 21 NOIEMBRIE
✔️Ora: 11.00 – ARGEȘ, FILE DE ISTORIE. ARGEȘENI ÎN SLUJBA ȚĂRII – Activitate cultural-educativă, în cadrul căreia sunt prezentate personalitățile militare considerate pionieri în știința și tehnica românească; acțiunea este dedicată Zilei Naționale a României și se desfășoară în parteneriat cu Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Terestre ”Basarab I” din Pitești. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala ”Colecții Speciale”).
✔️Ora: 15.00 – ATELIERE DE ROBOTICĂ CU LEGO PENTRU COPII – Ateliere de robotică, desfășurate în scopul atragerii copiilor către domeniile STEM. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala de Conferințe).
✔️Ora: 16.30 – BIBLIOCLUBUL CURIOȘILOR: FAMILY TIME; DE SĂRBĂTORI: GAZDĂ SAU MUSAFIR – Activitate educativă, la care participă copii cu vârstele cuprinse între 7 – 9 ani, respectiv 8 – 11 ani. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).
🔴Activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:
▶️În perioada 16 – 22 noiembrie – URME ROMÂNEȘTI LA STAMBUL – Expozție de fotografii, extrase din revista Boabe de grâu (1934). (Holul BJA – Etajul al-II-lea).
▶️În perioada 16 -22 noiembrie – ACORDURI CROMATICE – Expoziție de pictură, realizată de GRIGORE STAN, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. (Holul BJA).
▶️18 noiembrie – ESENȚE. PERSPECTIVE. PERSONAJE – Cronică de artă plastică – ”Dimineața unui spațiu posibil” – expoziție de pictură la Galeria ”Metopa”, autor – Șerban Popescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. (Online).
🔴Expoziții permanente și temporare organizate de
Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:
• Expoziție personală artist Eugenia Predică: Miniaturi medievale de manuscris – eveniment realizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București – Centrul Universitar Pitești;
• Expoziție temporară În parc fanfara cânta! Expun artiști din Asociația Arte Vizuale, Câmpulung Muscel
• Expoziție temporară Decor formă și culoare în casa tradițională românească. Piesele sunt expuse la Muzeul Județean de Istorie „Teohari Antonescu” Giurgiu.
• Expoziția de pictură intitulată Familia ca expresie artistică în creația personală, aparținând artistului plastic Maria Magdalena Pătrășcan.
• Expoziție temporară Școala de altă dată!. Expoziția a fost realizată în parteneriat cu Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București (iunie-decembrie)
• Expoziție temporară Pe urmele Goleștilor (secția de istorie a Goleștilor) (iunie-decembrie)
• Expoziţie temporară: Regina Maria la Bran, Expoziție organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran (secția: Etnografie)
• Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.
📍MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09.00-18.00.
🔴MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
▶️Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor). Spectacolele Planetariului sunt între orele 09.00 – 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.
▶️Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00
▶️Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00
▶️Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00
▶️Castrul roman Câmpulung-Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș)
Program de vizitare: luni-duminică: 09.00-17.00
▶️Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 09.00-19.00
▶️Casa Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)
Program de vizitare: luni-duminică: 09.00-17.00
▶️Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)
Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top