
În perioada 21 – 24 noiembrie, la ROMEXPO – București, în Pavilionul B2, se desfășoară ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, eveniment unde Consiliul Județean Argeș va fi prezent cu un stand de prezentare și promovare a obiectivelor turistice. Pe parcursul celor patru zile de târg, vizitatorii vor avea posibilitatea de a descoperi obiceiurile și meșteșugurile argeșene, peisajele pitorești ale județului, resursele naturale, mănăstiri, cetăți și muzee, dar și portofoliul generos al instituțiilor de cultură din județul Argeș.

Ora: 11.30 – ISPRĂVILE LUI PĂCALĂ – Spectacolul “Isprăvile lui Păcală” este o poveste populară românească axată pe înțelepciunea personajului care sancționează anumite vicii omenești. Vestitul Păcală pornește în lumea largă ca un exponent al dreptății și întâmpină în drumul său o multitudine de peripeții care fac deliciul micilor, dar și marilor spectatori. Popasul său la Popa Clăbuc, preot hapsân și fără scrupule, este de bun augur. Prin istețimea sa și jocul de cuvinte, nu doar că îi dejoacă acestuia planurile mârșave, dar în final îl și pedepsește. Este un spectacol care atrage micii spectatori nu numai prin ritmul alert, ci și prin lumină, muzică și culoare. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio „Liviu Ciulei”).

Ora: 19.00 – AMINTIRI DIN COPILĂRIE – TEATRUL “ION CREANGĂ”, BUCUREȘTI – Numele Ion Creangă este un sinonim al copilăriei. Este primul autor român care a surprins ideile universale ale copilăriei, dorința de explorare și de cunoaștere, importanța prieteniei, puterea imaginației, îndârjirea, dar și fragilitatea, emoții puternice sau trăiri foarte intense. Teatrul nostru se identifică cu toate aceste valori, de aceea purtăm numele autorului. Activitatea noastră gravitează în jurul idealului copilăriei, prin tot ceea ce facem, ne dorim să ajutăm copiii în a descoperi lumea din jurul lor, dar și lumea care se află dincolo de porțile imaginației. Spectacolul Amintiri din copilărie îi invită pe cei mici să cunoască o altfel de copilărie. Nică ne va lua cu el în toate peripețiile sale. Încă de la început, vom fi martori ai năstrușniciei protagonistului, avem de a face cu un elev eminent care își concentrează atenția în mod egal asupra îndatoririlor școlare cât și asupra micilor sale escapade. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).

Ora: 16.30 – ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI
ROBOTICĂ – Activități practice, desfășurate cu piese tip Lego, senzori sau motorașe, care au ca scop dezvoltarea gândirii logice, a creativității, a abilităților tehnice și a lucrului în echipă; publicul-țintă este reprezentat de copii cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, care învață să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor și echipamentelor din jurul lor. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Multimedia).

Ora: 16.30 – ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ – Activități practice, desfășurate cu piese tip Lego, senzori sau motorașe, care au ca scop dezvoltarea gândirii logice, a creativității, a abilităților tehnice și a lucrului în echipă; publicul-țintă este reprezentat de copii cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, care învață să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor și echipamentelor din jurul lor. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Multimedia).
• Expoziție personală artist Eugenia Predică: Miniaturi medievale de manuscris – eveniment realizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București – Centrul Universitar Pitești;
• Expoziție temporară În parc fanfara cânta! Expun artiști din Asociația Arte Vizuale, Câmpulung Muscel
• Expoziție temporară Decor formă și culoare în casa tradițională românească. Piesele sunt expuse la Muzeul Județean de Istorie „Teohari Antonescu” Giurgiu.
• Expoziția de pictură intitulată Familia ca expresie artistică în creația personală, aparținând artistului plastic Maria Magdalena Pătrășcan.
• Expoziție temporară Școala de altă dată!. Expoziția a fost realizată în parteneriat cu Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București (iunie-decembrie)
• Expoziție temporară Pe urmele Goleștilor (secția de istorie a Goleștilor) (iunie-decembrie)
• Expoziţie temporară: Regina Maria la Bran, Expoziție organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran (secția: Etnografie)
• Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.

MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09.00-18.00.

Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00

Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00

Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00

Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 09.00-19.00