WEEKEND MAGISTRAL LA FESTIVAL

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Festivalul Internațional de Teatru ,,Liviu Ciulei”, ediția a II-a, ne-a prilejuit și în weekendul trecut întâlnirea cu două dintre cele mai importante teatre din România și anume Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.
„Sâmbătă, 18 noiembrie a.c., i-am aplaudat pe actorii de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, care au prezentat pe scena Festivalului Internațional de Teatru ,,Liviu Ciulei”, ediția a II-a, spectacolul Familia Tót de Örkény István, regia Sânziana Stoican. Un spectacol care scoate în relief imaginea unei familii foarte unite, extrem de devotată și dispusă la sacrificiu, dar care este nevoită să facă față unei situații ce a fost impusă de război. O dramă pe care regizorul a condimentat-o inspirat cu accente umoristice, dar și cu o inedită interacțiune între unul dintre personaje și public. Actorii, deosebit de riguroși cu detaliile, au impresionat publicul atât prin modul de interpretare artistică verbală, cât și prin gestică.
Duminică, 19 noiembrie a.c., ne-am bucurat, din nou, de o sală plină și de aplauzele publicului la finalul spectacolului „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland, în regia lui Alexandru Boureanu, jucat magistral de actorii Teatrului Național ,,Marin Sorescu” din Craiova. Spectacolul „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland este o importantă lecție despre lăcomie, nepăsare și secrete bine ascunse, care a ținut publicul în suspans până la finalul spectacolului. Actorii craioveni au oferit un valoros autograf artistic și o minunată seară de teatru prin măiestria cu care au păstrat publicul conectat la acțiunea de pe scenă.
În ultimul weekend al festivalului, iubitorii de teatru vor avea ocazia să vizioneze două producții care se bucură de mare succes la public.

PROGRAMUL FESTIVALULUI (18-26 noiembrie 2023)

25 noiembrie 2023, ora 19.00
TEATRUL „TOMA CARAGIU” PLOIEȘTI
CÂNTĂREAȚA CHEALĂ de EUGÈNE IONESCO
Regia CRISTIAN BAN
https://www.mystage.ro/bilete/cantareata-cheala-4193/…

26 noiembrie 2023, ora 19.00
TEATRUL „ALEXANDRU DAVILA” PITEȘTI
CUMETRELE de MICHEL TREMBLAY
Regia artistică ATTILA VIZAUER
https://www.mystage.ro/bilete/cumetrele-4024/#/r=33660”, transmite Teatrul Davila.

 

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top