Vila Florica-Parlamentarii argeşeni, unii cu mapa, alţii cu fapta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dănuţ Bica a fost singurul, până acum, care a luat în serios cerinţa preşedintelui CJ, Dan Manu şi rolul de reprezentant al Argeşului,  solicitând bani pentru Spitalul Judeţean Argeş, Vila Florica, Transfăgărăşan şi DJ 73 C. Dan Manu a motivat lipsa de intervenţie a colegilor săi astfel: „Le-am dat mape tuturor parlamentarilor cu informaţii despre Vila Florica, luni am o întâlnire cu ei să vedem ce s-a întâmplat până acum…” De evidenţiat, că parlamentarul PSD Argeş care trebuie să ţină legătura cu Minsiterul Culturii, este Nicolae Georgescu.

 În timpul acesta, Bica cu mapă sau fără mapă a avut următoarea intervenţie:

 – Propunem suplimentarea cu suma de 8.525 de mii de lei la bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pentru achiziţionarea de către Ministerul Culturii a Vilei Florica din oraşul Ştefăneşti.

Motivăm amendamentul prin necesitatea readucerii în proprietatea publică şi valorificarea turistică a conacului în care a trăit o parte din familia Brătianu, familie care a dat ţării trei prim-miniştri, dintre care doi – Ion C. Brătianu şi Ion I.C. Brătianu – au avut un rol covârşitor în desăvârşirea României Mari şi a României Moderne.

Clădirea este construită în secolul al XIX-lea, este monument istoric de clasă A; în prezent funcţionează acolo Centrul de Cultură „Brătianu” şi aş dori să menţionez că anul trecut un grup de 26 de deputaţi şi senatori PSD au iniţiat un proiect de lege care a fost adoptat tacit la Senat şi se află la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor, cu termen de depunere a raportului 23.02.2017, aşa că nu văd de ce colegii din PSD s-ar opune unei astfel de iniţiative.

Vila Florica din Ştefăneşti riscă să fie pierdută definitiv, dacă până la sfârşitul anului, Consiliul Judeţean Argeş nu găseşte bani pentru achiziţionarea ei. Manu ar dori ca şi Ministerul Culturii să aloce bani pentru păstrarea ei în circuitul public, deşi Consiliul Judeţean Argeş a terminat anul 2016 cu excedent bugetar.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top