USR și Forța Dreptei vor ataca noile legi ale Educației la Curtea Constituțională

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat luni că USR și Forța Dreptei vor ataca noile legi ale Educației la Curtea Constituțională, potrivit unui comunicat. Controversatele legi ale Educației, criticate dur de majoritatea experților, au fost votate luni seară în Senat, cameră decizională, de majoritatea PSD-PNL-UDMR.

USR și Forța Dreptei susțin că noile legi încalcă principiul egalității în drepturi, încălcă dreptul la învățătură, încălcă dreptul la viață privată, încalcă dreptul de proprietate publică.

USR și Forța Dreptei vor invoca în sesizare și o serie întreagă de motive legate de procedură, insecuritate juridică, greșeli de redactare, terminologii eronate și paralelisme legislative.

”Într-o Românie Educată, azi ar fi fost o zi obișnuită de școală. Copiii ar fi fost la ore, alături de profesorii lor, iar părinții la serviciu, ca de-obicei. În România lui Klaus Iohannis, școlile au fost goale azi, pentru că profesorii se luptă pentru salarii decente. Aveam șansa prin noile legi ale Educației să facem schimbări în sistem, dar PSD și PNL au refuzat orice reformă. În forma actuală, aceste legi înrăutățesc ceea ce mergea deja prost în Educație, de aceea le vom ataca la CCR”, a anunțat președintele USR Cătălin Drulă.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top