Transportul de lemn pe timp de noapte ar putea fi INTERZIS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

„În România avem nu unul, ci mai multe acte normative care şi-au propus ca scop să stopeze tăierile necontrolate şi exploatările ilegale de masă lemnoasă din România. Cu toate acestea, aflăm că eficienţa acestor acte normative este scăzută şi că, în continuare, milioane de metri cubi sunt puşi la pământ anual, de multe ori fără ca în locul pădurilor tăiate să existe şi programe de reîmpăduriri. Mai mult, dintr-o ţară vestită pentru cele mai mari populaţii de urşi, lupi sau cerbi, am ajuns să numărăm pe degete exemplarele care mai supravieţuiesc efectelor negative ale activităţilor economice forestiere ilicite, mai ales pe timpul nopţii.

De când sunt membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, am citit cu atenţie legislaţia aferentă acestui domeniu şi am rămas uimit să constat faptul că nu există nicio interdicţie expresă, nicio îngrădire minimală privind exploatarea şi transportul de masă lemnoasă din fondul forestier pe timpul nopţii”, susţine deputatul PNL, într-un comunicat.

El a precizat că cei care ”s-au lăudat că se luptă cu exploatările ilegale au lăsat portiţa legală ca să se poată exploata şi transporta masă lemnoasă din fondul forestier, pe timp de noapte, atunci când autorităţile de control sunt în afara programului de lucru”., scrie Evz.ro


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top