‘Toate trei evenimentele pe care le marcăm semnifică PACEA’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 ”Unii susțin că e decadent și birocratic. Alții îl consideră o victimă a populiștilor care vor să distrugă Uniunea Europeană. Toți vorbesc despre capitala UE fără să realizeze faptul că soluția e la noi, că fiecare țară reprezintă problema și soluția, nu Ursula von der Leyen, Charles Michel sau alți așa-ziși lideri care nu reprezintă o conducere politică suverană în Europa.

Explicând perioada în care ne aflăm în contextul istoriei noastre mai ample, vom vedea că tensiunile pe continentul nostru nu sunt o noutate. Asfel de manifestări de furie și de dezbinare pe care le vedem astăzi la popoarele europene sunt neînsemnate în comparație cu alte perioade din istoria acestui continent. Războaiele pentru independență a națiunilor mici față de imperiile hulpave au cerut sacrificii de vieți omenești colosale. Primul și cel de-Al Doilea Război Mondial, exacerbarea răului în fiecare națiune, au condus la moartea a milioane de oameni, au provocat foamete, sărăcie, boli și suferință greu de redat în cuvinte. Dacă facem un pas înapoi și analizăm prezentul, fiindcă nu putem înțelege prezentul fără trecut, după cum nici destinul propriu decuplat de-al altora, vom vedea că ceea ce sărbătorim astăzi are o mare, mare însemnătate. Toate trei evenimentele pe care le marcăm – proclamarea Independenței de Stat a României, marcarea Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene – semnifică PACEA și au adus, ulterior, prosperitate celor mulți.

Tocmai de asta ar trebui să începem să tratăm indiferența, necunoașterea sau uitarea istoriei. Apoi, să analizăm principiile pe care a fost fondată Europa Națiunilor și să revenim la acele valori. Actuala furtună mai poate fi transformată într-o mare oportunitate.”, afirmă Nicolae Georgescu.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top