SRI își construiește un sediu nou la Craiova, cu 13,6 milioane de euro

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Agenții serviciului secret intern își trag un stabiliment modern. Pavilion administrativ, cabinet medical, loc de recreere, teren de sport și drumuri de acces, pe 8.832 de metri pătrați. SRI își construiește un sediu nou la Craiova, cu 13,6 milioane de euro.

UM 0929 București a scos la licitație, pentru a doua oară, contractul de lucrări pentru edificarea unității militare UM 0676 Craiova, sediul SRI din localitate, după ce, anul trecut, a reziliat contractul parafat în 2017. Deși mare parte din lucrări au fost aproape finalizate, cum ar fi sediul pavilionului administrativ, garajele, sala de sport, magaziile, vestiarele și cabinetul medical, SRI pune la bătaie un buget de 13,6 milioane de euro pentru finalizarea investiției. Proiectul tehnic a fost întocmit de o companie care a mai contribuit la lucrări de construcție pentru SRI, dar care, anul trecut, a fost contractat și de Președinția României.

Serviciul Român de Informații, prin intermediul celebrei Unități Militare UM 0929 București, se pregătește să contracteze, pentru a doua oară, lucrări pentru edificarea noului sediu al serviciului secret din municipiul Craiova, județul Dolj. Printr-un anunț de participare publicat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), SRI precizează că intenționează să achiziționeze lucrări privind sediul UM 0676 Craiova.
Acestea includ execuția lucrărilor pentru edificarea pavilionului administrativ, compus din subsol, parter și două etaje, edificarea unui garaj pentru autospeciale, de magazii, a unei săli de pregătire fizică și a unor vestire, care se vor afla într-un corp de clădire cu parter și un etaj, construirea unui spațiu recreațional de tip terasă și chioșc, ridicarea unui punct de control acces secundar, amenajarea unui teren de sport, construirea unui cabinet medical și a unui sediu ACMMR, într-un corp de clădire format din parter și un etaj, amenajarea de drumuri și platforme, instalarea unui rezervor de apă și a unei camere pentru pompe, la care se adaugă lucrări exterioare.

Odată cu aceste lucrări, contractul mai vizează amenajarea utilităților necesare obiectivului, organizarea de șantier, pregătirea personalului de exploatare și efectuarea de probe tehnologice și teste.
Conform anunțului de participare, valoarea totală estimată a investiției ar urma să se ridice la 56.070.379,33 de lei fără TVA, respectiv la 66.723.751,4 lei cu TVA inclusă. Însă, defalcate, valorile estimate ale lucrărilor dau puțin mai mult, respectiv ar ajunge la 66.741.751,1 lei cu TVA inclusă (13.620.765,6 euro).

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top