Slobozia, gazda celei mai importante conferinţe pentru fermieri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Slobozia are 750 de fermieri, conform directorului APIA Nicolae Stroescu, ceea ce situează comuna argeşeană printre cele mai importante zone agricole din regiunea Sud Muntenia. De aceea, primarii, reprezentanţii prefecturii, ai APIA şi ai mediului privat au participat la o dezbatere pe teme arzătoare pentru cei care desfăşoară cea mai sinceră muncă, cea a pământului. Cu această ocazie au fost aduse în prim plan şi noi programe dedicate fermierilor, aşa cum este programul de susţinere tomate.  Producătorii agricoli din România vor putea primi ajutoare anuale de pana la 3.000 de euro pentru a cultiva roşii în spaţii protejate – sere, solarii – , prin noul Program Sustinere Tomate, în valoare totală de 40 de milioane de euro în anul 2017, aprobat, vineri, de Guvern.

Fermierii care au participat s-au arătat interesaţi de acest proiect. Gazda evenimentului, primarul Petre Funie a subliniat importanţa unor astfel de dezbateri: „Este o premieră pentru comuna noastră găzduirea unui astfel de eveniment, care trebuia să se petreacă la Slobozia, ţinând cont de faptul că suntem reprezentativi pentru agricultura judeţului Argeş.

Le mulţumesc colegilor primari care au participat şi care au ridicat probleme reale la care cu toţii încercăm să găsim soluţii. Să nu uităm că din holdele pământului nostru mâncăm cea mai albă pâine!” Zona de sud a judeţului a fost mai mereu vitregită de autorităţi, în contra punct cu zona de nord care nu oferă oportunităţi agricole, dar care a concurat la sprijin financiar cu fermierii care au avut şi au ceva de oferit.

 

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top