Evz avertizează: Pitești este pe cale de dispariție!

Evenimentul Zilei a publicat un material în care atrage atenția asupra faptului că dacă defrișările din zona Vidraru vor continua, barajul ar putea ceda. Deși se ține ascuns, realitatea este că dacă Vidraru se rupe, viitura ar putea inunda Piteştiul. În doar 72 de minute, viitura ar atinge 12 metri în Piteşti.

Evz avertizează: Pitești este pe cale de dispariție!
Barajul Vidraru este al doilea ca mărime din România şi al cincilea din Europa, iar construcţia a fost începută în 1961 de către Gheorghiu Dej şi finalizată în 1966 de Nicolae Ceauşescu. Investiţia s-a ridicat, la vremea respectivă, la 1,5 miliarde de lei.  Preşedinte Agent Green, Gabriel Păun, a vorbit în emisiunea Exces de putere despre cum au început defrişările în zonă. 
 
„Obiectivul a fost de protecţie a apelor şi a solurilor. Problema a început odată cu retrocedările de păduri când proprietarii privaţi au făcut acolo ravagii şi apoi a început şi statul pe modelul privaţilor. Inculpaţii trimişi în judecată au urmărit să dea o carenţă de legalitate tăierii arborilor. Au venit nişte insecte dăunătoare de exemplu. Apoi s-a demonstrat că toţi copacii tăiaţi erau sănătoşi. Pe noi nu ne-a interesat ce era în camionul acela pe care l-am oprit, ci să atragem atenţia că acolo este o problemă, (…) statul a fost prejudiciat cu trei miliarde de euro, că statul a pierdut 75% din pădurile virgine...şi că se fură în continuare. (…)Maxim 26% din România mai este împădurită. Suprafaţa minimă ar trebui să fie 35-40%”, a declarat Gabriel Păun la Antena 3. 
 
Sursa Evz.ro