RAR: Oficial, despre anvelopele de iarnă

În contextul apropierii sezonului rece, Registrul Auto Român prezintă modul de inscripționare a anvelopelor de iarnă conforme, asa cum prevede legislația de circulație în vigoare.

RAR: Oficial, despre anvelopele de iarnă

 "Asigurăm conducătorii auto , indiferent de denumirea lor comercială, anvelopele care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadăengl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.  

 

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006. 

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment. 

Prin urmare, dacă posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publiceacoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de data calendaristică la care se face deplasarea,anvelope marcate cu literele M și S, nu riscă fie sancționați contravențional!", transmite RAR.