30.000 de firme ale debutanților, afectate de revoluția fiscală

Modificările Codului Fiscal lovesc în firmele inființate de debutanți, așa-numitele SRL-D. Aceste firme ce beneficiau de scutirea de CAS. Transferul contribuției la angajat face inutilă înființarea acestui tip de firme, iar cei care le-au înființat trebuie să plătească acum salarii sporite angajaților.

30.000 de firme ale debutanților, afectate de revoluția fiscală

 Reglementarea prin care firmele de tip SRL-D nu mai beneficiază de scutirile pe care le aveau înainte de Revoluţia fiscală va afecta circa 30.000 de întreprinzători debutanţi, a atras luni atenţia Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.ro.

"Aş ridica o problemă legată de modificările Codului fiscal. Acum trebuie să ne facem mea culpa şi să spunem că există a 121-a modificare a Codului fiscal pe care o considerăm absolut necesară, aceea că, în acest moment, întreprinzătorii debutanţi SRL-D nu mai beneficiază de scutirile pe care le aveau înainte de Revoluţia fiscală şi, practic, din calculele noastre, cam 30.000 de întreprinzători debutanţi au fost direct afectaţi. Sunt curios să vedem datele de la ONRC, să vedem câte SRL-D s-au mai creat de la debutul acestui an. Reglementarea asta trebuie modificată", a spus Jianu.