EDUCAŢIE: Ce ŞCOLI primesc în 2018 bani? Cele cu manageri buni

Joi, la Primăria Piteşti a avut loc dezbaterea publică pe bugetul alocat de administraţie oraşului nostru. Primarul Cornel Ionică a dezvăluit că o sumă importantă se va duce către învăţământ. Printre beneficiari, câteva colegii din oraş, şcoli şi grădiniţe. Marele pierzător la capitolul bani din buget, un liceu cu „probleme”.

EDUCAŢIE: Ce ŞCOLI primesc în 2018 bani? Cele cu manageri buni

O sumă importantă de bani se va duce, şi anul acesta, către învăţământ. Colegii ca I.C Brătianu, Zinca Golescu, Maria  Teiuleanu şi încă ceva instituţii tehnologice de învăţământ s-au luptat şi au câştigat o felie din banul public. Lăudate la scenă deschisă de primarul Cornel Ionică, respectivele instituţii de învăţământ continuă parcursul de succes demarat anul trecut şi ori intră în reabilitare, ori finalizează lucrările deja demarate. Colegiul Naţional „Al. Odobescu”,  care în 2017  a scăpat ca prin urechile acului de comasarea cu o şcoală generală, şi practic pierderea identităţii sale, şi asta datorită reacţiei elevilor, a părinţilor, a unora dintre profesori, şi a presei, nici cum a directorului  Daniela Bran, nu a primit nici anul acesta bani pentru diverse lucrări. Probabil că arată impecabil, ca un Harvad local, şi nu mai are nevoie de nicio ajustare, completare, reamenajare.

 Dacă la Colegiul Maria Teiuleanu, cunoscut ca „Liceul Economic” s-au alocat 3.500 mii de lei pentru reabilitarea căminului( aici vor fi amenajate 67 de garsoniere şi 17 apartamente destinate în special sportivilor dar şi olimpicilor care vor participa la competiţiile real-umane), sau 70 mii de lei pentru acoperiş, la I.C Brătianu se duc  520 mii de lei pentru amenajarea curţii interioare, la Zinca Golescu încă ceva, la liceele tehnologice, sau cum erau cunoscute pe vremea noastră „industriale”  alţi bani, la Odobescu nimic.

 

 

Citeşte şi Cazul AL. Odobescu - Poziţia conducerii, declaraţii elevi

 

Primarul chiar a ţinut să menţioneze că datorită insistenţei şi anul acesta s-au alocat bani pentru Brătianu: „Ce era la gura lu’ Soare  nu pot să spun aici. Dar este atât de incisivă că nu am putut să o refuz şi i-am dat bani)”. Felicitări celor care s-au zbătut pentru acest colegiu!

În paralel despre un alt colegiu important al judeţului, medaliat internaţional şi naţional prin copiii săi de excepţie şi prin cadrele didactice extrem de pregătite şi în pas cu vremurile - "Al Odobescu" - nici un cuvânt.  Ori nu s-a depus nici un proiect care să conţină nevoile de reabilitare şi dotare ale acestei instituţii prestigioase, ori nu a interesat pe nimeni de ele...Ori cel mai probabil, după exemplul de anul trecut oferit de directorul instituţiei s-a mers „pe burtă”.  Tot respectul pentru managerii acestor instituţii de învăţământ care au făcut potecă la primărie pentru elevii care învaţă aici, pentru profesorii lor remarcabili şi părinţii uniţi pentru ca elevii să aibă un drum mai lin. "Alexandru Odobescu" tot cu un pas înapoi...spre comasare. Aşa se spune acum la anihilare.