Când ar putea avea loc următorul mare cutremur în România

Seismologii avertizează că 2018 va fi marcat de multe cutremure majore. Totuşi, specialistul Gheorghe Mărmureanu susține că înainte de un cutremur mare se produc mai multe seisme mai mici cu magnitudine ce poate să ajungă la 6, ceea ce ar putea fi privit ca un avertisment. Acesta linişteşte populaţia, spunând că România, deocamdată, nu va fi lovită de un seism devastator.

Când ar putea avea loc următorul mare cutremur în România

Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat la "Adevăruri de viață", că românii nu trebuie să se teamă de un seism catastrofal până în anul 2040.

"Este curios că un cutremur de suprafață și unul adânc, dacă le aduni ca timp, ies 101-102 ani. Spre exemplu, am avut cutremur în 1940 și a fost de mare adâncime. Urmează 1977 - 37 de ani. Avem trei mari cutremure la 37 de ani.(...) Urmează diferența pâna la 101-102 ani", a explicat Mărmureanu la Antena 3. Specialistul susține că înainte de un cutremur mare se produc mai multe seisme mai mici cu magnitudine ce poate să ajungă la 6.