De la Argeş, fără numărărrr...se ştieee!!! Şi fără PRESĂ! GALA..

Pentru a onora valorile județului Argeș, Consiliul Județean Argeș a organizat, în data de 8 decembrie, cea de-a doua ediție a Galei ”10 pentru Argeș”. Aşa se arată sec în comunicatul de presă al CJ, ce nu se arată este dispreţul pentru cei care nu fac parte din camarila noii administraţii. Cum ar fi că, doar o anumite parte a presei are onoarea de a participa la evenimente cu ştaif organizate din banii publici, ai dumneavoastră.

De la Argeş, fără numărărrr...se ştieee!!! Şi fără PRESĂ! GALA..

Dar să “citim”, firul evenimentelor, că de văzut, s-a văzut distorsionat la tv…

Personalităţile premiate au fost din domeniile -  Mediu de afaceri, Educație, Sport, Sănătate, Administrație, Cultură, Cercetare, Social, Protecția mediului - turism,  Promovarea Argeșului - au primit recunoașterea comunității argeșene, în baza nominalizărilor Comitetului de Excelență, ale consilierilor județeni, instituțiilor de învățământ și cultură din Argeș și din partea mediului de afaceri.

Ştim cu toţii ce bine ne situăm la Sănătate (în paralel cu Gala,  părinţii bebeluşilor internaţi la Spitalul de Pediatrie organizau manifestare în faţa Spitalului de Pediatrie Piteşti, cu lumânări pentru pruncii pierduţi şi cu rugăciuni pentru cei internaţi, o medicină păstorită de şeful CJ, doctorul Dan Manu), la economic, se vede în buzunarul dumneavoastră, iar la învăţământ… Ei, aici am o surpriză de Crăciun pentru dumneavoastră. O anumită inspectoare de la ISJ le-a propus tinerelor educatoare şi mai ales celor spre pensie ca anul acesta să se îmbrace în crăciuniţe la Balul Educatoarelor, aşa, pentru plăcerea generalului Dumitru Tudosoiu. (n.r Inspector Şcolar General, ISJ.) Adică, fetele tomnatice se vor comporta ca cele ale lui Hugh Hafner, dar pe banii lor. Pentru prima dată, mă bucur că o cunoştinţă de-a mea a trecut în lumea celor drepţi, doamna mea educatoare, Colibăşeanu. N-aş fi suportat umiliţa să o văd îmbrăcată într-o codiţă roşie-albă de dragul ISJ Argeş -PSD.

În fine, să citim mai departe din comunicatul Consiliului Judeţean Argeş, care spune:

“Anul acesta manifestarea s-a desfășurat sub egida „Respect pentru Valorile Naționale”, un proiect inițiat în 2017 de Consiliul Județean Argeș, Academia Română și DACIN SARA, cu scopul de a redescoperi și readuce în atenția publică valorile naționale, din domenii precum știință, istorie, literatură, cinematografie, teatru, muzică, precum și sub egida “Fabricat în Argeș”.

Ne-aţi umplut de istorie şi cultură! Şi artistic, să nu uităm! Dar ce nu putem înţelege, este de ce aţi făcut departajări neinspirate faţă de presă? La contracte, înţelegem, dar nu v-a rupt nimeni uşa cu cerinţe, ba din contră, dar să daţi afară o echipă tv care voia doar să să filmeze evenimentul, să vă facă reclamă, să arate valorile Argeşului?! Sau vă era cam ruşinică? Măcar înaintaşii dumneavoastră îi duceau  pe ziariştii incomozi la Canal, după ce îi consemnau într-o declaraţie. N-aţi avut nici măcar curiozitatea dialogului…Nu că ar fi o noutate. Pe noi ne-aţi dat afară din şedinţele pe comisii, să nu afle cetăţenii că dădeaţi- spre exemplu- 3 000 de lei pentri Fanfara morţilor.  Cei scoşi pe uşa din dos din CJ, deşi în viaţă n-au intrat cu proptele, reacţionează:

Dan Badea (redactor Super TV): “Mi se pare total deplasat ca o echipă de filmare să nu fie lăsată să intre la Consiliul Judeţwan, o manifestare făcută pe bani publici. Noi suntem o televiziune nouă, şi am venit pe banii noştri la gala aceasta. Cum să nu primeşti presa, să-i dai afară, nu cerusem nici un leu! Ne-am conformat şi am plecat, deşi aveam echipă de la Bucureşti, cu diurnă plătită. Voiam doar să ne facem meseria.”

Şi când ne gâdeam că Argeşul nu mai are resurse de a ieşi în faţa naţiunii, iată că puterea lui de reinventare recidivează, ca Monastirea Argeşului şi ca declaraţia unui adevărat argeşean de nota 10 (ce blasfemie). “ Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” Ce număr cu ghinion!

Poză: CJ Argeş