Premieră: La SLOBOZIA, cinci obiective inaugurate într-o zi

Cinci investiţii de anvergură au fost inaugurate la Slobozia. Primarul comunei, Petre Funie a tăiat, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Argeş, cinci panglici inaugurând tot atâtea obiective. Este vorba despre un bazin de apă, un podeţ, o centrală termică, modernizări la şcoală plus darea în folosinţă a unei noi grădiniţe şi a căminului cultural.

Premieră: La SLOBOZIA, cinci obiective inaugurate într-o zi

Bazinul de apă a fost ridicat din fonduri proprii, dar și cu o donație din partea principalului agent economic din localitate - DanBred. De acum, cetăţenii au un podeț cu trotuare pentru pietoni, construit din fonduri proprii, o centrală termică nouă și grupuri sanitare noi la Școala nr. 1, o investiție de 400.000 de lei (din care 200.000 de lei bani de la bugetul județean). De asemenea, a fost reabilitată și modernizată în totalitate Grădinița nr.2, cu fonduri de la Consiliul Județean Argeș, investiție ce s-a ridicat la peste 350.000 de lei și a fost inagurată Casa de Cultură. Construcția Casei de Cultură a început în anul 2010 și este una dintre cele mai mari și mai moderne din sudul județului. Investiția s-a ridicat la 1.600.000 de lei din care 600.000 de lei au fost alocați de la bugetul județean.

Primar, Petre Funie: “Vreau să le mulţumesc reprezentanţilor Consiliului Judeţean Argeş care astăzi sunt alături de noi şi care ne-au oferit tot sprijinul în realizarea acestor obiective. Totodată vreau să-mi exprim aprecierea pentru locuitorii comunei care au fost înţelegători pe tot parcursul desfăşurării acestor lucrări.”

După inaugurare, oaspeţii au vizitat Complexul de Porci DanBred, unul dintre cele mai mari din ţară. Societatea a creat în comuna Slobozia peste 100 de locuri de muncă, un complex ultra modern şi se implică în viaţa comunităţii. Reprezentanţii societăţii sponsorizează echipa de fotbal locală, oferă cadouri de sărbători tuturor copiilor din comună, a ridicat un parc pentru copii şi este principalul cotizant la bugetul local. Comuna Slobozia numără peste 5 000 de locuitori, cei mai mulţi ocupându-se cu agricultura, fiind o zonă de câmpie, dar tot aici întâlnim cel mai mare număr de transportatori, la Slobozia creându-se cel mai important parc de tiruri din judeţ.