Darul lui Dumnezeu, ministrul Daea, la Piteşti: REPLICI MEMORABILE

Vineri, miniştrii Petre Daea şi Olguţa Vasilescu s-au aflat la Piteşti. Cel mai spumos în replici a fost, şi de data aceasta, ministrul Agriculturii, Petre Daea, care nu s-a dezminţit, eglogiind din nou oaia. Dar şi domnia sa a fost extrem de lăudat, preşedintele Confederaţiei Meridian exclamând: ”Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu domnul ministru Daea!”

Darul lui Dumnezeu, ministrul Daea, la Piteşti: REPLICI MEMORABILE

 

 

Ion Popescu, preşedintele unei asociaţii agricole, „Meridian” i-a adus, în deschiderea conferinţei, un omagiu celui mai simpatic ministru – Petre Daea, de la Agricultură: „ Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu domnul ministru Daea!”, s-a aplecat până sub pământ cu laudele şeful confederaţiei. Tot el a continuat cu: „Noi am invitat şi opoziţia...dar n-a venit...bine, eu sunt doar de stânga!”

După acest laudaţio, ministrul Daea a început să înşiruie realizările ministerului pe care îl conduce: o ducem bine la tomate – care au crescut cu...entuziasm – aveam cea mai mare recoltă de struguri din ISTORIE şi o excelentă accesare a fondurilor europene. Petre Daea nu i-a uitat nici pe protestatarii de astă iarnă de la Guvern:

„Când lumea era în stradă la Guvern, la Ministerul Agriculturii era ca la cazinou: luminile aprinse şi se lucra.”

Bineînţeles, că nu putea lipsi de la conferinţă şi obiectul pasiunii sale, cea care l-a consacrat în memoria colectivă: oaia. Ministrul a subliniat din nou importanţa acestui gingaş animal care ne dă: lapte, carne şi lână şi a încheiat magistral: „O să vedeţi ce produse o sa avem: Când - Acum! Cum? -  Prin muncă! Pentru cine – Pentru toţi!”

Apoi şi-a aruncat ochii roată prin sală şi a întrebat: „Este cineva de la APIA?” O voce stinsă, de femeie,  s-a auzit: „Da!”. „Aşa, tată, bravo!”,a replicat ministrul. În acest timp, angajaţii APIA Argeş îl aşteptau pe ministru afară cu pancarte, nemulţumiţi de salariile pe care le vor primi după mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat. Olguta Vasilescu a fost eclipsată total de prezența colegului de partid și guvernare.