Scumpirile Guvernului PSD ne apropie. Azi,o pisică la second hand…

Toamna a venit, pretext care stă la îndemâna doamnelor să-şi înnoiască garderoba. Paltoane, ghete şi pisici…aceasta este oferta magazinelor din Piteşti. O pisicuţă extrem de cochetă s-a cuibăit printre exponate, pe semne epuizată după o zi de shopping. Culcuşită printre încăţăminte, mâţa trata cu indiferenţă orice muritor de rând care trecea pragul magazinului, ce-i drep second-hand! A nu se trata cu uşurinţă!

Scumpirile Guvernului PSD ne apropie. Azi,o pisică la second hand…

Angajaţii din mediul privat ştiu foarte bine (cei mai mulţi dintre ei) că magazinele second hand sunt ca un fel de biserică. Intri spăşit în ele, îngândurat şi dacă nu te-ar vedea cineva . Uneori doar te închini şi pleci! Alteori îţi mai permiţi de o bluză…acolo! Şi ca umilinţa să nu fie până la os, iată că o pisică face trecerea mai uşoară de la statutul de cumpărător de mâna a doua, la client fericit.

Într-un raft cu încălţăminte pe care trona ca o ispită reducerea de 40%, o pisică dormea tacticoasă. Era cald şi bine şi nimeni n-a îndrăznit să o deranjeze! Dar cine ar fi avut inima să strice arealul său natural, cu toţii am ocolit-o şi am vorbit în şoaptă: “Cât costă perechea asta?”, am întreabat cu voce stinsă. “16 lei”, mi-a bâjbâit vânzătoarea, speriată să nu trezim pisica.

Da, ar fi fost o împietate să tulburăm un somn atât de dulce de care nici nu-mi mai amintesc cum “arată”. În fine, nu am cumpărat nimic, m-am întâlnit cu o fostă colegă care în primă fază s-a simţit jenată că era într-un second hand, şi ea, şi eu, dar ne-a trecut repede. În curând nu ne vom mai permite nici această extravaganţă. Apropo,  săptămâna trecută, oul era 4 bani, azi costă 8 bani.Vorbesc şi eu aşa…ca opinia publică!