De Halloween, presa din Argeş s-a deghizat: Ne daţi, ori vă fu...

Astăzi, 01.11.2017, cu vădită stupoare aflăm că presa este subordonată economicului, că ziariştii mai şi mănâncă şi că patronii de presă fac intervenţii pe linie politică şi administrativă ca să-şi ţină ziarele, site-urile şi cataloagele pe linia de plutire. Penicilina a intrat într-un con de umbră iar Tesla se înclină până în măruntaiele pământului în faţa acestei revelaţii. Cică, pe lângă Primăria Piteşti se fac demersuri agresive din partea „părinţilor” morţiilor şi pomenilor ca întreaga...

De Halloween, presa din Argeş s-a deghizat: Ne daţi, ori vă fu...

Cum spuneam, cică, pe lângă Primăria Piteşti se fac demersuri agresive din partea „părinţilor” morţiilor şi pomenilor ca întreaga publicitate să revină doar unui segment de presă. Oripilaţi, oamenii din politică-administraţie nu-şi mai recunosc copiii! Medeea, mai şi alte progenituri, nu uita de ele!

Din capul locului vrem să menţionăm că Momentulzilei.ro nu are contracte sau prietenii cu Primăria Piteşti, ba din contră, noi am fost tăiaţi şi de la „tradiţionala” felicitare de sărbători. (Primarul mi-a reproşat franc că m-am îmbrăcat în tricou în martie. În martie- domne! Dracu a mai pomenit! Redăm textual: Erai îmbrăcată ca dracu’!). Cu toate acestea, nu putem să nu observăm lipsa de fair-play a unora dintre ziariştii cu state vechi care vor să încalice judeţul, faţă de colegii care au contracte cu instituţiile subordonate primăriei.

Pe scurt, cineva i-a cerut primarului Cornel Ionică exclusivitate pe publicitate. Da, doamnelor şi domnilor aşa trăieşte presa, e o afacere, din publicitate. Că o parte a presei a devenit un fel crimă organizată sub acoperire, asta e altă poveste...poate pentru instituţiile abilitate.  Dacă s-ar dori. Dar presa este folosită de aceste organisme doar când le convine dumnealor. Marile subiecte de presă nu pică chiar din cer.

Walter Lippmann spunea într-un tratat pentru jurnalişti: “Nu există lege mai mare în jurnalism decât aceea de a spune adevărul şi de a înşela diavolul.”  Da, dar când diavolul este atât de ofertant şi susţinut, presa devine  pentru administraţie şi politic un fel de  Mesia. O Stea a Nordului,  ceva care cu ajutorul nostru, al ziariştilor, al celor care ne conduc şi al dumneavaostră cititorii care faceţi „trafic” pe site-uri a devenit o  paria a societăţi, hulită şi hăituităi! Scrieţi, băieţi, scrieţi! Morţii nu costă nimic...