Alte veşti 'bune': de la 1 ianuarie 2018, cresc amenzile!

Amenzile de circulație vor crește de la 1 ianuarie cu 31 la sută, din cauza creșterii salariului minim brut pe economie, de la 1.450 de lei, la 1.900 de lei, dacă propunerea ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, va fi şi aprobată de Executiv.

Alte veşti 'bune': de la 1 ianuarie 2018, cresc amenzile!

"Vă propunem astăzi o hotărâre de guvern într-o primă citire prin care salariul minim brut pe ţară să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale", a declarat, joi, ministrul muncii,  Lia Olguţa Vasilescu.

Majorarea salariului minim aduce după sine şi o creştrere cuantumului amenzilor rutiere. Potrivit articolului 98 din Codul Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc pe clase, în funcţie de numărul de puncte amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din salariul minim brut pe economie, deci o creştere a acestui indicator aduce cu sine o creştere a amenzilor. Aşadar, valoarea unui punct-amendă va ajunge la 190 de lei, de la 1 ianuarie 2018.