Schimbări RCA: Obligații noi pentru asiguratori

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
 
Modificări în legislaţia RCA. Firmele de asigurare sunt obligate să constate daunele unui autovehicul, în cazul producerii unui accident, în locul indicat de către pagubit şi nu doar în centrele lor de constatare a daunelor, informează Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor (ASSAI). Mai mult, maşina poate fi reparată la orice service, potrivit unei decizii luate de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF)
 
“Practic, dacă ai avut maşina avariată în baza unui tichet RCA, mergi cu maşina direct în service-ul auto unde intenţionezi să o repari, iar asigurătorul este obligat să vina în service-ul auto (ales de catre tine, indiferent dacă acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurări) şi să îţi efectueze constatarea daunelor. Este o premieră în România! Dispare în sfârşit, conceptul de punct de constatare a daunelor”, a scris Muntean, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, prin această măsură, relaţia dintre asigurător şi păgubitul RCA se echilibrează. “Începe să se destrame şi monopolul instituit de către asigurători în relaţia cu unităţile reparatoare favorizate de către acestea. Din acest moment, păgubitului RCA îi este cu adevărat recunoscut dreptul său fundamental de a îşi putea repara maşina avariată în unitatea service aleasă de către el.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top