Rusia a introdus embargou României la anumite produse

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Aceste restricţii temporare se aplică pentru toate produsele pe bază de porc, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentului utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor din România. De asemenea, produsele care încalcă aceste restricţii vor fi întoarse de către autorităţile veterinare din Rusia. Rosselkhoznadsor restricţionează şi tranzitul pe teritoriul rus al porcilor vii din România.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a activat marţi planul de contingenţă al României pentru situaţii de pestă porcină, în condiţiile în care în ţara noastră a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană la Satu Mare.

În acest sens, primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat la porci dintr-o gopodărie de la periferia municipiului Satu Mare, iar virusul ar fi fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.
 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top