Raport al Poliţiei despre femeile la volan

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Din datelele furnizate de Poliţi Română reiese că şoferiţele au provocat mult mai puţine accidente pe şoselele din România, decât bărbaţii, în cursul anului 2016.

Conducerea unui autovehicul presupune multă atenţie, responsabilitate, cunoştinţe în domeniu şi mai ales păstrarea calmului în situaţii  dificile ce pot apare în trafic. Poliţiştii rutieri susţin că şoferiţele au dovedit că păstrează aceste calităţi mai bine decât bărbaţii, atunci când se află la volan..

Din datele furnizate de Poliţia Română reiese că doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave, din anul 2016, s-au produs din vina conducătoarelor auto.

Cele mai multe accidente produse în localități au avut ca şi consecinţă neacordarea priorității de trecere pietonilor (15,58%), neacordarea priorității de trecere vehiculelor (13%) şi viteza neadaptată (11,9%).

În afara localităților, conducătoarele auto s-au făcut vinovate de producerea accidentelor din cauza vitezei neregulamentare (în 12,4% de cazuri), din cauză că au avut alte preocupări la volan (3%) sau pentru că au circulat pe sensul opus (2,3%).
 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top