Proiect legislativ: SPORTUL să fie disciplină obligatorie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat pentru Libertatea că :”Trebuie să construim un cadru legal ca educația fizice să devină disciplină obligatorie, începând de la învățământul preșcolar, unde ar urma să fie o oră pe zi, educația fizică, până la ciclul primar și gimnazial, unde să se aloce minim trei ore pe săptămână”, a spus aceasta.

La liceu, deputatul vrea să existe patru ore de sport, săptămânal, iar la universități să fie alocate minim două ore pe săptămână pentru activitatea sportivă.

Atât în mediul universitar cât și în cel academic, deputatul PSD propune nimim două ore de sport în colectiv, pe săptămână.

Mihaela Hună spune că este nevoie să se promoveze și programe și competiții sportive de masă, prin inițierea de concursuri, între comune, orașe, la care să participe persoane din toate grupele de vârstă. Aceasta spune că este necesar să se înființeze asociațiile sportive școlare și baze sportive, dar și să se utileze cabinetele pentru medicină sportivă, pentru sportul de performanță.

Astfel, deputatul spune că este nevoie de reînființarea unor centre de excelență pentru sportivii cu performanțe și un centru național de excelență, care ar urma să fie coordonat atât la nivel local cât și al Ministerului Tineretului. ”Și Federațiile sportive se pot implica, financiar, pentru a aduce sportivi de performanță”, mai spune Huncă.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top