PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI 27 – 30 MARTIE 2025

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

2730 MARTIE 2025

JOI, 27 MARTIE 2025

GHINIONISTUL

Ora 19:00 – Sala Studio Liviu Ciulei

Autor Lucia Verona

Regia Mona Gavrilaș

Scenografia Miruna Lia Varodi

Coregrafia Andreea Drugulescu

Durata 1 h 15 min.

Vârsta acceptată +12

Distribuția:

Actori: Gogu Preda, Adrian Duță, Alina Diaconu, Tatiana Serghi, Robert Tudor, Cornelia Niculescu, Daniela Marinache, Petrișor Cristian Diamantu.

Baletul: Lorena Sandu, Maria Popa, Ruxandra Dimulescu, Vlad Sandu, Valentin Dobriță, Daniel Maricescu.

GHINIONISTUL este o comedie cu accente dramatice pe teme actuale, în care publicul spectator se regăsește foarte ușor. Relatia șef – angajat susține prima temă a piesei, în care cu siguranță ne-am aflat, la un moment dat în viață, cu toții. Teama de a vorbi când trebuie cu șeful, neîncrederea în sine, timiditatea prea mare în fața Puterii, Bunul Simț în contrast și în lupta cu Forța autoritară, lipsită de empatie față de un simplu angajat, un simplu om.   

În spectacol regăsim și o altă temă, mai subtilă, mai profundă și anume lupta dintre o tehnologie prea des folosită, fără măsură, o tehnologie care dezumanizează individul, îl golește de sine, o tehnologie folosită prea mult și haotic și omul simplu-Popescu, omul cu bun simț, cu valori, cu educație, care citește mult și nu se desparte de cartea sa nici măcar pe stradă.

O lume modernă, actuală, în care trăim azi. O lume goală, lipsită de valori și de umanitate.  O lume în care omul este anulat și aruncat la gunoi – la propriu. Este ceea ce trăim azi și ceea ce e posibil să trăim și mâine…..din păcate, dacă nu ne trezim la timp.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link

https://www.mystage.ro/bilete/ghinionistul-4587/#/r=38585

VINERI, 28 MARTIE 2025

DE TREI ORI VIAȚĂ

Ora 19:00 – Sala Studio Liviu Ciulei

Autor Yasmina Reza

Regia artistică Thomas Ciulei

Ilustrația muzicală Thomas Ciulei, după Johann Sebastian Bach

Scenografia Andrei Răduț 

Traducerea Violeta Popa

Durata spectacolului 1h 50 min.

Vârsta acceptată +16

Distribuția:

Lia Deaconu, Ioana Podăreanu, Petrișor Diamantu, Dan Andrei, voce copil Anne Kima Ciulei.

,,Cum poate un măr să schimbe cursul istoriei? Astrofizicianul Henri și soția sa Sonia, o femeie de afaceri, petrec o seară aproape liniștită acasă. Planurile lor sunt date peste cap pentru că deodată, Ines și Hubert, șeful lui Henri, sună la ușă, cu o zi mai devreme decât data programată! Cele patru personaje sunt prinse într-o plasă de convenții, pasiuni și frică de singurătate, între conversații despre univers și existența umană.

În căutarea propriului sens, devine palpabilă nevoia de recunoaștere și stimă de sine. Sunt turnuri surprinzătoare, alianțe în schimbare și mereu noi variante de escaladare. Este o comedie tragică, strălucitoare, despre viață” – Thomas CIULEI.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrală sau accesând următorul link

https://www.mystage.ro/bilete/de-trei-ori-viata-3989/#/r=38586

SÂMBĂTĂ, 29 MARTIE 2025

URSUL PĂCĂLIT DE VULPE

Ora 19:00 – Sala Studio Liviu Ciulei

Adaptare de Carmen Călin după Ion Creangă

Regia artistică Nicolae Bănică

Scenografia Miriam Georgette Mihail

Muzica Valentin Ciobotea

Durata 40 min.

Vârsta acceptată +3 ani

Distribuţia:

Mihai Savu, Olga Podaru, Gabriela Roșu, Aura Floroiu

Hazul și necazul își dau întâlnire în savuroasa poveste ce face parte din universul creat de Ion Creangă. Cei mici au ocazia să vadă ,,în carne și oasepersonajele care au făcut deliciul copilăriei de-a lungul multor generații.

URSUL PĂCĂLIT DE VULPE este o lecție de istețime predată celor mici, în cel mai captivant mod, de către actorii de la AȘCHIUȚĂ.

SPECTACOL SOLD OUT

SÂMBĂTĂ, 29 MARTIE 2025

SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI

Ora 19:00 – Sala Mare

Autor Carlo Goldoni

Traducerea Polixenia Karambi

Regia artistică Bogdan Cioabă
Asisten
t regie Gabriel Gheorghe
Scenografia  Cristina Ciucu
Coregrafia Vava Ștefănescu

Durata spectacolului 1h 50 minute
Vârst
a acceptată +12 ani

Distribuția: Șerban Ghilvaci, Gogu Preda, Andreea Drugulescu/Tatiana Serghi, Adrian Duță, Teodora Colț, Florin Dobre, Petrișor Diamantu, Mirela Popescu, Alina Diaconu, Marius Furtună, Marius Pieca.

SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI de Carlo Goldoni reprezintă o lucrare emblematică a teatrului italian din secolul al XVIII-lea, datând din 1746. Această piesă se remarcă prin umorul său vivace și printr-o structură narativă ingenioasă, abordând probleme esențiale legate de identitate, putere, dorințe și condiția umană.
Narațiunea se concentrează asupra lui Truffaldino, un servitor care se confruntă cu o continuă confuzie (qui-pro-quo), jonglând între cele două slujbe și stăpâni, ceea ce generează neînțelegeri comice și situații absurde. Dualitatea rolurilor sale contribuie la un dinamism constant, captând atenția publicului prin intrigi elaborate și întorsături surprinzătoare.
Goldoni reușește să îmbine elementele specifice commediei dell’arte cu o profundă explorare psihologică, creând personaje memorabile. De-a lungul timpului, piesa a fost reinterpretată în diverse forme artistice, menținându-și relevanța și popularitatea, iar umorul său continuă să rezoneze cu spectatorii contemporani.
„Slugă la doi stăpâni” nu este doar o capodoperă a comediei, ci și o invitație la reflecție asupra complexității relațiilor umane și a nuanțelor vieții cotidiene.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul

https://www.mystage.ro/bilete/sluga-la-doi-stapani-4499/#/r=38590

DUMINICĂ, 30 MARTIE 2025

MICUL AVENTURIER DIN SANTA CRUZ

Ora 11:30 – Sala Studio „Liviu Ciulei”

Autor Michael Ende

© Verlag für Kindertheater Weitendorf GmbH, Hamburg

Regia artistică Ioan Brancu

Scenografia Clara Dărângă

Durata 60 min.

Vârsta acceptată +6 ani

Distribuţia:

Cristina Dumitru, Cristina Muscalu, Andrea Botescu-Boțîrcă, Aura Floroiu, Olga Podaru, Gabriela Roșu, George Slătioreanu, Mihai Savu, Ionuț Oanță.

Cu spectacolul MICUL AVENTURIER DIN SANTA CRUZ, adaptare a remarcabilului regizor Ioan Brancu, după o povestire de Michael Ende, se deschid larg porțile universului în care copiii își pot împlini până și cel mai îndrăzneț vis. 

Herman, eroul poveștii, reușește, la numai opt ani, să se transpună în toate ipostazele care, consideră el, i-ar aduce satisfacții. Necăjit că este nevoit să își irosească ,,bunătate de tinerețe cu gramatica, cu tabla înmulțirii”, dar foarte năzdrăvan din fire, micul aventurier, decide să pornească în călătoria vieții sale, adică drumul spre școală. Rând pe rând, experimentează situații care fie îl duc pe culmile gloriei, fie îi pun viața în pericol. 

Captivanta aventură a lui Herman, prin întâlnirile lui cu personajele spectaculoase, prinde farmec sub iscusita amprentă regizorală a lui Ioan Brancu și dibăcia actorilor mânuitori de vise de la AȘCHIUȚĂ, transformând această producție într-o atracție artistică de neratat.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul

https://www.mystage.ro/bilete/micul-aventurier-din-santa-cruz-4443/#/r=38589

DUMINICĂ, 30 MARTIE 2025

NO WORRIES, CĂTĂLINICIKA!

Ora 19:00 – Sala Mare

Autor Adelina Toma

Regia Claudiu Goga

Scenografia Lia Dogaru

Vârsta acceptată +16

Durata spectacolului 1h 45min.

Distribuția:

Teodora Colț, Ioana Podăreanu, Ada Dumitru, Gogu Preda, Gabriel Gheorghe.

Spectacolul „No worries, Cătălinicika!”, în regia lui Claudiu Goga și scenografia Liei Dogaru, prezintă povestea unei tinere românce (interpretată de Teodora Colț) care își croiește drum prin labirintul fascinant și imprevizibil al New York-ului, orașul unde orice vis pare posibil, dar unde realitatea își cere prețul. Departe de casă și de mamă (Ioana Podăreanu), cu care comunică prin videocall, Cătălina face echilibristică pe firul subțire dintre speranță și deziluzie, încercând să demonstreze că determinarea poate învinge orice obstacol.

Drumul spre cetățenia americană pe care și-o dorește din suflet și doar despre ea vorbește, este presărat cu provocări, dar Cătălina nu e singură. Angi (Ada Dumitru) și Selim (Gogu Preda), prieteni devotați sau poate îngeri păzitori moderni, îi stau alături, încercând să o ferească de capcanele unui sistem rigid, în care, la un moment dat apare un domn avocat (Gabriel Gheorghe) uns cu toate alifiile și cu soluția juridică de obținere a mult râvnitului green card. Dar cine va ieși învingător? Mașinăria birocratică a Americii sau perseverența unei inimi crescute cu visuri românești?

Scrisă în cadrul Atelierului de Scriere Dramatică al Centrului de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, sub coordonarea lui Mimi Brănescu, piesa „No worries, Cătălinicika!”, a Adelinei Toma, nu este doar o poveste despre adaptare și luptă, ci și un tablou vibrant al identității, al visurilor care prind contur dincolo de granițe. Profundă și sensibilă, piesa a fost nominalizată la premiile UNITER 2024, la categoria „Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic”, confirmându-și locul în peisajul teatral contemporan.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/bilete/no-worries-catalinicika-4620/#/r=38595

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top