Programul ‘Prima chirie’ – Cum poţi beneficia de chirie de la stat

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

„Programul de Guvernare 2017-2020 prevede, la Capitolul „Politici publice în domeniul Muncii şi Justiţiei sociale”, introducerea Programului ‘Prima chirie’ prin care se are în vedere stimularea mobilităţii forţei de muncă. Ca urmare, la propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul României a aprobat, în luna ianuarie 2017, Ordonanţa de Urgenţă nr. 6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice, publicata în Monitorul Oficial nr. 62/25.01.2017″, se spune în nota de fundamentare.

Conform documentului, prima de relocare se acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi ca urmare a acestui fapt, îşi schimba domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectiva sau în localităţile învecinate acesteia.

„Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situaţia în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depăşesc suma de 5.000 lei/lună şi este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (chirie şi utilităţi) în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei. Prima de relocare se acordă, la cerere, lunar, pe o perioadă de cel mult 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni şi nu se cumulează cu alte prime de mobilitate prevăzute de lege”, se precizează în nota de fundamentare.

Sursa Evz.ro


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top