PREMIERA ABSOLVENTUL – DEBUT CU ROPOTE DE APLAZE

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Într-o atmosferă elegantă, Teatrul „Alexandru Davila” Pitești, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, a prezentat, aseară, cea mai nouă producție, prilej cu care a primit, și de această dată, aprecieri din partea publicului și a specialiștilor din domeniu.
După ce, săptămâna trecută, anul artistic 2024 și-a făcut debutul cu premiera producției „Făt-Frumos din lacrimă”, în regia lui Gabriel Apostol, Teatrul Davila a oferit publicului cea de-a doua premieră a lunii ianuarie, spectacolul „Absolventul”, adaptare de Terry Johnson, după un text bazat pe romanul lui Charles Webb și scenariul filmului de Calder Willingham și Buck Henry, prin aranjament special cu StudioCanal.
Regizorul Vlad Massaci a gândit și adaptat textul special pentru a fi transpus pe scena de teatru, în timp ce scenograful Irina Chirilă s-a ocupat de decor și costume.
În prim plan, „Absolventul” este o poveste de dragoste. În plan secund redă nevoia de exprimare a libertății și este o răzvrătire a personajului principal împotriva unui anumit tip de mentalitate.

Premiera „Absolventul”, jucată cu sala plină, a captivat spectatorii cu ingredientele sale de succes. A avut seducție, a îndrăznit cu măsură, iar actorii au reușit să ispitească publicul către această provocare teatrală propusă de Vlad Massaci.
Aplauzele au fost din belșug și au reprezentat nu doar un motiv de bucurie, ci și de motivație pentru următoarele reprezentații, după cum a declarat și regizorul Vlad Massaci: „Publicul din această seară a fost viu și a reacționat extrem de generos. Această reprezentație a ieșit bine, dar va fi mult mai bine pe viitor; când repeți fără partenerul de joc, care este publicul, nu îți dai seama întotdeauna ce este comedie și ce nu. Am rămas extrem de plăcut surprins de publicul din Pitești”.
Prezent în sala de spectacol pentru a-și susține echipa, managerul Dan Tudor a făcut referire atât la modul de producție al spectacolulu, cât și la publicul țintă al acestuia: „Filmul “The Graduate” a fost un film de Oscar, iar adaptarea pentru publicul din ziua de astăzi făcută de Vlad Massaci este deosebită. Apreciez sensibilitatea lui Vlad în general și modul rafinat în care reușește să aducă emoție, să atragă public interesat. Este un spectacol destinat adolescenților, absolvenților, cei care prin problematica, emoțiile, sentimentele vârstei iată că au o piesă în care se pot regăsi și putem spune că avem și o piesă cu target clar”.
Următoarea reprezentație a spectacolului „Absolventul” va avea loc duminică, 28 ianuarie a.c.

tea

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top