„Predoiu a ieşit public, la mişto, să-şi pună fundul politic la adăpost”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Deputatul PSD Radu Cristescu a izbucnit pe Facebook după accidentul de la 2 Mai și după declarațiile date luni de ministrul de interne Cătălin Predoiu, care nu a dat nicio informaţie, s-a limitat la a comunica faptul că a dispus o anchetă a corpului de control şi că aşteaptă concluziile acestuia.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că a dispus un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, după accidentul rutier petrecut în localitatea 2 Mai.

„Sunt sincer îndurerat de tragedia familiilor îndoliate și transmit personal sincere condoleanțe. Vreau să mă asigur că va fi lămurit complet adevărul și asigur că orice neglijență în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii.

Am dispus un control complet care să fie făcut de Corpul de control al ministrului pentru investigarea întregului lanț de evenimente. În funcție de concluzii, vor fi formulate propuneri. Concluziile vor fi făcute publice. Reiterez solicitarea către toate structurile de poliție și parchet să abordeze energic, frontal și direct fenomenul traficului și consumului de droguri.

Se impune combaterea cu toate forțele a traficului de droguri, de persoane. Sancționarea consumatorilor este esențială. Este esențială identificarea și condamnarea marilor dealeri, care trebuie făcută indiferent de complicități și conexiuni.”, a spus Predoiu.

În replică, Radu Cristescu îl acuză pe ministrul de Interne că a încercat doar să se acopere din punct de vedere politic şi îi cere acestuia demisia.

„PREDOIU, DEMISIA!

Mă văd nevoit să revin. Am văzut că unii internauți se întreabă ce vină are ministrul de Interne în tragedia de la 2 Mai, ca să-și dea demisia, mai ales că e pe post de două luni și ceva? Le răspund: pentru că în democrație funcționează ceva ce se cheamă demisia de onoare, ca asumare politică a răspunderii pentru anumite situații nedorite. Nicolae Moga, colegul meu de partid, a demisionat de la cîrma Internelor după tragedia de la Caracal după doar 6 zile la post. Ioan Rus, alt pesedist, a plecat de la Interne după o simplă frază nefericită. Luna trecută, a demisionat ministrul de Interne de la Chișinău în urma unui incident armat pe aeroport. Nu era treaba ministrului să-l dezarmeze pe agresor, dar a plecat din funcție tot ca o asumare politică. Dar, ce să zic, am uitat că, în România, miniștrii liberali nu știu să scrie demisii indiferent ce s-ar petrece. Ei sunt imuni!

Predoiu a ieșit azi, public, la mișto, ca să-și pună fundul politic la adăpost. La trei zile de la tragedie, ministrul pare să nu știe mai nimic. A mîrîit niște condoleanțe căznite pentru familiile îndoliate și n-a fost în stare să explice presei care e procedura cînd un șofer e prins cu droguri în mașină. Cică sunt elemente tehnice. Pariez că habar n-avea. Deși abia s-a întors din Spania, unde a discutat despre combaterea drogurilor. Și ne-a promis anchetă la sînge și măsuri ferme. În rest, mucles, ca să nu se ”antepronunțe”. Deși a devenit celebru pentru antepronunțările lui(cazul Hossu). În caz că ați uitat, Predoiu e cel care ne-a informat recent că ancheta în cazul azilelor groazei dura de ani de zile(?!!). Cît o să dureze ancheta tragediei de la 2 Mai? Deocamdată, nu avem nicio demisie, ba nici măcar vreo suspendare din funcție. Părerea mea: deja a început Marea Mușamalizare…”, a spus Radu Cristescu.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top